Beperli a Győri ETO-t egykori sztárjátékosa

Susann Müller, kézilabda, Győr
Győr, 2015. február 14. A győri Susann Müller (j) és Hawa N'Diaye a női kézilabda Bajnokok Ligája 2. csoportjának 3. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Metz mérkőzésen a győri Audi Arénában 2015. február 14-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Susann Müller, a Győri Audi ETO egykori játékosa beperelte a győri kéziklubot, mert véleménye szerint jogtalanul bontották fel a szerződését 2015 tavaszán.

A polgári peres eljárás már el is indult, ezen tanúként megjelent Ambros Martin is. A Kisalföld ott volt a tárgyaláson, így már pontosan lehet tudni, mi volt az oka a játékos távozásának – a folytonos gyenge teljesítményén kívül.

A lap beszámolója szerint Ambros Martinnak elege lett, hogy hiába beszélt többször is a fiatal német jobbátlövő fejével, nem tudta jó teljesítményre sarkallni, ezért úgy határozott, a többi játékos előtt mondja el neki, mit vár tőle.

Susann Müller nagy reményekkel érkezett Győrbe Forrás: MTI/Kovács Anikó

Martin közölte, nem kivételez tovább Müllerrel, és választás elé állította a német sztárjátékost:

vagy elkezd a tehetségéhez méltón kézilabdázni, vagy jobb, ha szedi a sátorfáját.

Martin persze azt várta, hogy Müller pozitív választ ad, de a német játékos ehelyett leült a padra, és levette a cipőjét. Martin ezt úgy értékelte, hogy Müller cserben hagyta a csapatát, majd miután a másnapi edzésre sem ment el, a klub felbontotta a szerződését.

Müller értékelhetetlen teljesítményt nyújtott

Mindez a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének két meccse között történt, azután, hogy a sérülésektől tizedelt győriek komoly hátrányba kerültek a Vardar elleni szkopjei meccs után. A mérkőzésen – ahogy szinte az egész évben – rosszul játszott Müller, aki gyakorlatilag semmit nem tett hozzá az ETO teljesítményéhez, és bár furcsának hatott, hogy a klub pont a visszavágó előtt rúgta ki, Müller játéka miatt a döntés nem volt indokolatlan.

Az eset után az Origo felkereste Kelecsényi Ernő elnököt, aki elmondta, Müllerbe rengeteg energiát fektetett a klub, nagyon komoly támogatást kapott a csapattól, mégsem tudott élni vele, ezért bontották fel a szerződését. A Győr a hatgólos hátrányból kezdett visszavágón döntetlent ért el, és nem jutott be a budapesti Final Fourba.