Sikeres volt az Elek, Martín páros bemutatkozása

Triscsuk Krisztina, kézilabda
Dabas, 2015. október 8. Triscsuk Krisztina (k) valamint a szlovák Karin Bujnochova (b) és Veronika Habankova a Magyarország-Szlovákia női kézilabda Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Dabason, az OBO Arénában 2015. október 8-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott három góllal győzött a lengyelek vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat 3. fordulójában. Ez volt a debütáló mérkőzése az Elek Gábor, Ambros Martín szövetségi kapitányi kettősnek. Sikerével a magyar együttes továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoportot, s óriási lépést tett a kijutás felé.

Eredmény, női kézilabda Eb-selejtező, 5. csoport, 3. forduló:
Lengyelország - Magyarország 24-27 (13-13)

A koszalini mérkőzés hazai góllal kezdődött, ezt követően megszakítás nélkül négyszer talált be a magyar együttes, amely kézben tartotta a találkozót a korai szakaszban. A 15. percben Magyarország már öt góllal is vezetett (4-9), és bár a csapatot megfogta a két egymást követő kiállítás, így a lengyelek 20 perc elteltével egyenlítettek (9-9). A hazai felzárkózást magyar időkérés, illetve a felnőtt válogatottban első alkalommal betaláló Lukács Viktória gólja akasztotta meg. Két gólnál többel azonban a játékrész végéig sem sikerült elhúzni, sőt, a szünetre ismét kiegyenlítettek a lengyelek (13-13).

Triscsuk Krisztina Forrás: MTI/Kovács Anikó

A térfélcserét követően fokozatosan lépett el ellenfelétől a magyar csapat, amely a 39. percben már ismét öt góllal vezetett (16-21). Bár hat perc alatt újra két gólra zárkóztak a házigazdák, ennél közelebb nem engedte őket Elek Gábor és Ambros Martín együttese, sőt: öt perccel a vége előtt újra négygólos előnyre tett szert (22-26), amely elégnek bizonyult a mérkőzés megnyeréséhez.

A nap másik mérkőzésén:
Finnország - Szlovákia 15-29 (8-15)

Az állás:
1. Magyarország 6 pont
2. Lengyelország 4
3. Szlovákia 2
4. Finnország 0