Vágólapra másolva!
A 2017/18-as szezonban bajnok lesz a Szeged, és döntőt játszik a kézilabda Bajnokok Ligájában is - ígérte Csányi Sándor, a MOL-Pick Szeged elnöke. Az elnök szót ejtett a szegediek bravúrjáról és a csapatnál már bejelentett személyi változásokról is. 

A napokban mi is megírtuk, hogy Szegeden nagyon komoly átépítés kezdődik, gyakorlatilag a teljes csapatot lecserélik, Juan Carlos Pastor vezetőedző pedig hároméves szerződéshosszabbítást kapott.

"Ahogy láthatják a bejelentésekből, a Pick Szeged elég jó játékosokat igazolt, és nemcsak külföldieket, hanem három fiatal magyar válogatott is odakerült a csapathoz [Bodó, Bóka és Bánhidi], nem beszélve arról, hogy több mint 500 fiatal van a csapat utánpótlásában" - mondta Csányi Sándor az OTP-székházban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Dr. Csányi Sándor a focikapitány szerződéshosszabbítása után beszélt a Szegedről is Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Három évvel hosszabbítottuk meg Pastor úr szerződését, és korrekt módon, a 3 év mellé odatett egy-egy költségvetési tervet. Ezekben részletezte, hogy az adott költségvetési terv esetében mit várhatunk a csapattól. Én a lehető legjobb keretet biztosítottam ehhez" - tette hozzá Csányi, aki 10-12 új játékost hoz a csapathoz a nyáron.

"Van egy olyan ígérete, hogy

2017-2018-ban bajnokok leszünk, és döntőt játszunk a Final Fourban.

Ezt tekinthetik ígéretnek a szurkolók, és úgy látom, az edző mindent megtesz, hogy ebbe az irányba haladjunk” – mondta Csányi Sándor az OTP Bank székházában tartott, egyébként Bernd Storck futballkapitány szerződéshosszabbítása miatt összehívott sajtótájékoztatón.

Gaber (fehérben) jövőre már Szegeden játszik Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Naupold

Az elnök szót ejtett a Bajnokok Ligája vasárnapi nyolcaddöntőjéről is, ahol a Szeged óriási bravúrt bemutatva négy góllal legyőzte a THW Kielt. „Amellett, hogy ki is kaphatott volna a Pick Szeged, nyerhetett volna több góllal, kimaradt 3 hetes, voltak olyan labdaeladások, amit el lehetett volna kerülni. De ha a vasárnapi formát tudják hozni a játékosok Németországban, akkor a négy gólnak elégnek kell lennie."