Dán kapitányt kaphat a magyar női kéziválogatott

Kim Rasmussen, kézilabda
Poland's Danish coach Kim Rasmussen reacts during the Main Round I handball match of Women's European Championships Poland vs Romania in the Fonix Hall of Debrecen on December 17, 2014. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Érdekes hírt szellőztetett meg a ProSport, a román sportportál úgy tudja, hogy a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya a dán Kim Rasmussen lehet.

Nem valószínű, hogy Kim Rasmussen jövőre is a CSM Bucuresti női kézilabdacsapatát irányítja, a román együttest a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe vezető dán szakember ugyanis az első számú jelölt a magyar női válogatott kispadjára, írta a Prosport.ro portál.

A román sportoldal úgy tudja,

Rasmussen nagyon csábító ajánlatot kapott a magyar szövetségtől,

és több pénzt kapna, mint Bukarestben.

Kim Rasmussen Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A portál ugyanakkor két dolgot kihagyott a számításból. Egyrészt Rasmussen egyelőre a lengyel női válogatott szövetségi kapitánya, és bár a csapat elbukta az olimpiai selejtezőt, a szövetség vezetői kiálltak a szakember mellett.

Másrészt a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége február elején úgy döntött, hogy a mindenkori kapitánynak életvitelszerűen Magyarországon kell tartózkodnia, hiszen aki látja a mezőnyt, az jobb döntéseket tud hozni. Persze, ezen lehetne segíteni, amennyiben Rasmussen mindkét jelenlegi munkáját feladná, és Magyarországra költözne.

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség női válogatottakért felelős alelnöke az Nso.hu-nak megerősítette, valóban egyeztettek Rasmussennel, de azt nem árulhatta el, mennyire előrehaladottak ezek a tárgyalások.