Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda-szövetség múlt héten kiadta a budapesti Bajnokok Ligája Final Four játékvezetői beosztását. A bíróknak óriási jelentősége van a Győri Audi ETO, vagyis inkább ellenfele, a Buducnost szempontjából.

Az EHF tájékoztatása szerint az osztrák Rodajko Brkic-Andrei Jusufhodzic kettős vezeti a Győr-Buducnost elődöntőt. A két játékvezető elég régóta tagja a nemzetközi bírói körnek, vezettek már több nemzetközi meccset magyar csapatoknak – van köztük jó és rossz emlék is – de a május 7-i lesz közülük a legnagyobb téttel bíró.

Ijesztő lehet, hogy

egy szerb és egy bosnyák nevű játékvezetőt kapott a Győr egy montenegrói csapat elleni

mérkőzésre, de a két osztrák rutinos, jó bírónak számít. Szükség is lesz rá, hogy észnél legyenek, mert a világ legkeményebb védőfalával rendelkező Buducnosttal szemben kulcsfontosságú lesz a játékvezetői felfogás.

Buducsnoszt Podgorica - Győri Audi ETO KC, Eduarda Amorim (Győr, b) és Milena Knezevic (Podgorica) Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ha hagyják, a montenegrói csapat védekezése már-már egy férfi csapatéra emlékeztetően szigorú, az alattomosságtól sem riadnak vissza, sőt még az olyan kirívó sportszerűtlenségektől sem, mint amit Milena Knezevic (azóta férje után Raicevic) megengedett magának két éve, amikor lefejelte Görbicz Anitát.

Ebben az esetben tehát mindenféle felhang nélkül kijelenthető, hogy a játékvezetői felfogás döntő fontosságú lesz. Nagy kérdés, meddig hagyják elmenni a montenegróiakat, mert ha engedik a keménykedést, abban könnyebben előfordulhat, hogy alulmarad a magyar csapat, amely

játékban erősebb ellenfelénél, verekedésben azonban jobb a Buducnost.

A Bajnokok Ligája 2016-os döntőjét a norvég Kjersti Arnsten-Guro Roen páros vezeti, a harmadik helyért kiírt találkozó bírói pedig a dán Karina Christiansen és Lina Hesseldal lesznek.