Sterbik szerint a Veszprém BL-t nyer idén

Nagy László, MVM Veszprém, kézilabda
Szkopje, 2016. április 23. Nagy László, az MVM Veszprém és Timun Dibirov, a macedón Vardar Szkopje játékosa (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén Szkopjéban 2016. április 23-án. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Vágólapra másolva!
Sterbik Árpád, a veszprémi kézisek egykori kapusa nem nagyon hisz abban, hogy mostani csapata, a Vardar meglepetést tud okozni, és megfordítja a négyes döntőbe jutásért zajló párharcot. 

A Veszprém nagy küzdelemben három góllal, 29-26-ra győzött Szkopjéban, és kiváló helyzetből várja a Vardar elleni visszavágót. Úgy fest, a macedón csapat játékosai sem nagyon hisznek már a csodában, Sterbik Árpád legalábbis nem igazán.

„Kutya kötelességünk mindent elkövetni annak érdekében, hogy az elmúlt szombati fiaskónkat feledtetve megnehezítsük a veszprémiek dolgát, de négy góllal aligha fogunk győzni a magyar szurkolók előtt.

pocsékul védekeztünk, egy csomó lehetőséget kihagytunk, ráadásul az én kapusteljesítményemre is csak egy közepest tudnék adni” – nyilatkozta a 2014-ben Szkopjéba igazolt Sterbik Árpád a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának egy nappal a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágója előtt.

Jó a Vardar, de nem eléggé

Sterbik úgy látja, hogy a Vardar az európai kézilabdaelit egyik leggyorsabban fejlődő csapata, de a helye egyelőre inkább van az 5-8. helyen állók társaságában, mint a Final Four-szereplésre érdemes együttesek között. Már csak azért is, mert sérülések miatt hetek óta nem tudnak komplett csapattal kiállni.

Sterbik már a spanyol válogatott kapusa Forrás: AFP/Javier Soriano

A 2006-ban és 2008-ban a Ciudad Real játékosaként BL-győzelmet szerző kézilabdázó egyetért azokkal, akik szerint a négyes döntőben minden csapat tiszta lappal indul: csak az számít, hogy ki tud 24 óra leforgása alatt kétszer is csúcsjátékot bemutatni. És akkor ott van még a szerencsefaktor és a bíráskodás minősége is.

Sterbik favoritja a Veszprém

„Én még azt is megkockáztatom kimondani, hogy jó napokat kifogva éppenséggel a Szegedből és a Vardarból is lehetne BL-győztes, feltéve, hogy a Köln felé vezető úton az utolsó kanyarban nem kellene kiszállnia. Idén a tavalyinál is izgalmasabb lehet a hajrá, és az én tippem az, hogy egyet előrelépve a Nagy Laciék fogják hazavinni a trófeát” – jósolt Sterbik Árpád.

A Veszprém fél lábbal már a négyes döntőben Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Amikor megtudta, hogy Nagy László erős Vardarra és meglepetésre készülő vendégedzőre számít, Sterbik őszintén fogalmazott: „Amióta csak ismerem, Laci mindig is udvarias és diplomatikus ember volt. Ha valaki, hát ő tudja a legjobban, hogy a Veszprém Arénából szombaton este melyik csapat fog ünnepelve hazamenni, illetve búslakodva kibandukolni” – mondta a Zentán született Sterbik, és nem nehéz kitalálni, hogy ezzel mire is célozhatott.