Vágólapra másolva!
Az elveszített Bajnokok Ligája-döntő után lemondott a veszprémi kézilabdaklub elnöke, Kálomista Gábor. 

A kilencgólos előnyből – a hosszabbítás és a büntetőpárbaj után – sokkoló vereséggé váló BL-döntő után lemondott Kálomista Gábor, a csapatot működtető gazdasági társaság vezérigazgatój -- adta hírül a helyszínről a Telekom sporthírszolgálata.

A producernek fontos szerepe volt a csapat felépítésében és az erős pénzügyi alapok megteremtésében. Kijelentette: a csapat győzni jött Veszprémbe, a döntőt meg is kellett volna nyernie.

„Az öt évre kialakított tervünk részeként most kellett volna megmutatnunk, hogy nem csak képesek vagyunk a győzelemre, hanem tudunk is győzni.

Elhatározásom végleges és visszavonhatatlan. A klub biztos lábakon áll, kívánom az utódomnak, hogy legyen sikeresebb nálam. Sok-sok álmatlan éjszaka vár rám, a bennem kialakult fájdalom és csalódás fokát nem tudom szavakban kifejezni.” – mondta Kálomista Gábor a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának, aki a kilencgólos vezetés perceiben már győzelmet ünnepelt.

Kálomista Gábor a Telekom-szerződés aláírásakor Forrás: JANOS M SCHMIDT/Janos M Schmidt

A veszprémiek idén már két elnököt is elveszítettek, Fonyó Károly és a klubot megalapító és felépítő Hajnal Csaba is lemondott a szezon során. A Kálomista-vezette elnökség napokkal a Final4 előtt írt alá három évre szóló szerződést a Telekommal, akkor a producer azt mondta, "évekre megteremtették a nyugodt munka alapját."

A döntés hasonlóan meglepő, mint hogy a Veszprém kilencgólos előnyről el tudta bukni a Bajnokok Ligája döntőjét.