Túl korán kezdett ünnepelni a Veszprém

Talant Dijshebajev, a lengyel Kielce vezetőedzője (b) és Krysztof Lijeswki
Köln, 2016. május 29. Talant Dijshebajev, a lengyel Kielce vezetőedzője (b) és Krysztof Lijeswki ünnepel a bajnoki trófeával, miután csapatukkal hétméteresekkel 39-38-ra legyőzték az MVM Veszprémet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében a kölni Lanxess Arénában 2016. május 29-én. (MTI/EPA/Marius Becker)
Vágólapra másolva!
A kézilabda történetének egyik legnagyszerűbb mérkőzéseként jellemezte a Kielce honlapja a vasárnapi, Veszprém ellen heroikus küzdelemben megnyert Bajnokok Ligája-döntőt. A lengyel csapat játékosai csodát, hitchcocki forgatókönyvet és túl korán ünneplő Veszprémet emlegettek.

A lengyel együttes minden idők egyik legnagyobb feltámadását mutatta be, negyedórával a mérkőzés vége előtt a Veszprém még kilenc góllal, 28-19-re vezetett, Talant Dujsebajev együttese innen mentette 29-29-re a meccset.

Miután a hosszabbítás sem hozott döntést (35-35) következhettek a hetesek, ahol a Kielce volt a jobb, és megnyerte története első Bajnokok Ligája-döntőjét.

Talant Dujsebajev a csúcsra ért a Kielcével is Forrás: MTI/EPA/Marius Becker

„El sem tudom mondani, hogyan nyertünk, főleg, hogy 46 perc elteltével még kilencgólos hátrányban voltunk. Ezen a szinten ez ledolgozhatatlan, de megmutattuk, mekkora szívünk van. Számomra Szmal kapus a mérkőzés hőse, igazi csodát tett, neki köszönhető, hogy feltámadtunk. A szurkolók szerintem a kézilabda történelmének legnagyobb meccsét láthatták. Vissza kell néznem a mérkőzés végét majd, mert fogalmam nincs, mi történt a pályán” – nyilatkozta a klub honlapján a 31 éves balátlövő, Michal Jurecki, aki hat gólt szerzett.

„A Veszprém valószínűleg túl korán kezdett ünnepelni. Hittünk magunkban, és lépésről lépésre, gólról gólra visszakapaszkodtunk. Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a csapatban játszhatok, örülök, hogy a pályafutásom során megtapasztalhattam egy ilyen csodát” – mondta a másik balátlövő, a 34 éves Karol Bielecki.

A Kielce nyerte a 2015–16-os BL-t Forrás: AFP/Sascha Schuermann

„Néha történnek csodák, és mi egy ilyennek lehettünk a részesei. Csodálatos, hogy a pályafutásom végén átélhettem ezt, nehéz szavakba önteni, amit érzek. Azt hiszem, Alfred Hitchcock sem írt volna jobb forgatókönyvet” – nyilatkozta a 36. évében járó Grzegorz Tkaczyk.

„Őszintén szólva mínusz kilencnél azt hittem, minden eldőlt. De ellenfelünk valószínűleg túl korán elhitte, hogy vége a meccsnek. Ismét megmutattuk, hogy az utolsó pillanatig nem tesszük le a fegyvereket, nálunk valóban az utolsó sípszóig tart egy mérkőzés” – mondta az ötgólos Krzysztof Lijewski.