Xavi Sabaté marad a kézikapitány

Xavier Sabaté, Veszprém, kézilabda
Zágráb, 2015. október 3. Xavier Sabaté, az MKB-MVM Veszprém edzője a horvát PPD Zagreb ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának harmadik fordulójában játszott mérkőzésen Zágrábban 2015. október 3-án. (MTI/EPA/Antonio Bat)
Vágólapra másolva!
Miután a júniusi, Szerbia elleni pótselejtezőt sikerrel megvívta a magyar férfi kézilabda-válogatott élén, a szövetség és a Veszprém úgy döntött, meghosszabbítja Xavi Sabate szövetségi kapitány munkáját. A spanyol szakember megbízatása a vébé végéig, 2017. január 31-ig szól. Segítője a továbbiakban is Debre Viktor lesz.

Marosi László, a szövetség alelnöke szerint a lehető legjobb döntés született meg: "A lengyelországi Európa-bajnokság után új kapitányt kerestünk, és az idő szűke miatt a legbiztosabb megoldásnak azt láttuk, ha Xavi Sabatét kérjük fel a feladatra, hiszen jelentős részben klubcsapatára, a Veszprémre épül a válogatott. A vb-kvalifikáció megszerzése is bizonyította, hogy helyes volt a választás, ráadásul Sabaté és Debre Viktor kiválóan kiegészítik egymást, hatékony és remek párost alkotnak. Remélhetőleg mindennek a világbajnokságon is meglesz az eredménye."

Xavi Sabaté elmondta, nagyon büszke arra, hogy felkérték a folytatásra. és hálás a klubjának, hogy engedélyezte számára a munkát.

Xavi Sabaté Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

„Egyeztettünk mind a klub, mind a szövetség vezetőivel, és tisztáztuk, hogy el fogom tudni választani a két munkát egymástól, mindig százszázalékosan arra koncentrálva, amelyik éppen időszerű. Nem fog ez problémát jelenteni számomra" – mondta.

"Sok olyan válogatott lesz ott a vb-n, amely már hosszú ideje együtt készül. Mi eddig csupán tizenöt edzésen dolgoztunk együtt, és a világbajnokságig nincs túl sok időnk a felkészülésre. Biztos vagyok benne, játékosaink meg akarják mutatni mindenkinek, hogy mire képesek, ugyanakkor realistának kell lennünk, két lábbal a földön kell maradnunk. Természetesen az a célunk, hogy a legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból, és a lehető legelőrébb végezzünk a vb-n. Nem kétséges, hogy ezért mindannyian mindent megteszünk" – tette hozzá.