Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged nagy csatában 26-23-ra legyőzte vendégét, a címvédő Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján.

Eredmény:
Férfi NB I:
MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 26-23 (14-13)

Az egyformán Bajnokok Ligája-szereplő, az NB I-ben eddig százszázalékos két csapat kora délutáni mérkőzésén a vendégek tartalékosan álltak ki, többek között Gulyás Péter és Iváncsik Gergő sem lépett pályára. Jól kezdtek a hazaiak, az 5. percben már 3-1-re vezettek, a szegedi kapus,

José Manuel Sierra és a védelem is remekelt az első szakaszban.

Lassan ébredt a címvédő, ám miután sikerült felzárkóznia, ismét iramot váltott a Tisza-parti gárda, amely a 17. percre 9-6-ra húzott el. Sok cserével és időkéréssel tért magához a Veszprém, így sikerült egyenlítenie (10-10). Emberelőnyben büntetőt rontott a Szeged, ám végül minimális előnnyel vonulhatott el pihenőre.

A szegedi Balogh Zsolt (elöl) két gólig jutott a rangadón Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidő elején újból a hazaiak irányítottak, és visszaállították korábbi előnyüket. A sérüléséből felépült Nagy László beállásával sem lettek hatékonyabbak a veszprémi támadások, negyedórával a vége előtt már 22-18 volt az állás, ráadásul Momir Ilicet kiállították a Veszprémből. Aztán lassan összeállt a jól teljesítő vendégsor,

megkezdődött a felzárkózás, az 52. percben 22-21 lett az állás,

amikor időt kértek a hazaiak. A kritikus szakaszban Ilic hétméterest hagyott ki, a csereként beállt hazai kapus, Marin Sego pedig továbbra is remekelt.

A záró négy perc 24-21-ről indult, nagyon keményen játszott mindkét oldal, ám a veszprémiek két támadást is kihagytak, így nem volt esélyük a pontszerzésre. A Veszprém az elmúlt hétvégén a Barcelona otthonában ugyancsak 26-23-ra kapott ki Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen.

A veszprémi Momir Ilic (b) és a szegedi Jonas Kallman Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az örökmérlegben ez volt a 170. mérkőzése a két elitcsapatnak, s 45. alkalommal győzött a Szeged, 9 döntetlen, valamint 116 veszprémi siker mellett.

Az alapszakasz után az első két helyezett oda-visszavágós döntőt vív majd.

Később:

Orosháza-Linamar - Sport36-Komló 18.00
Grundfos Tatabánya - Eger SBS-Eszterházy 18.00
Balatonfüred-Cegléd 18.00
Csurgó-Balmazújváros 18.00