Földbe döngölte a Ferencvárost a Vardar

Amanda Kurtovic, Szucsánszki Zita, Marit Malm Frafjord, kézilabda, Larvik, FTC
Budapest, 2016. január 16. Amanda Kurtovic (b) és 4 Marit Malm Frafjord (j), a norvég csapat játékosai, valamint Szucsánszki Zita (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik mérkőzésen a Syma rendezvényközpontban 2016. január 16-án. FTC-Rail Cargo Hungaria - Larvik 30-27. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Ferencváros roppant súlyos, 13 gólos vereséget szenvedett a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Vardartól. A magyar csapatnak esélye sem volt, pedig az első fordulóban elhozott egy pontot Szkopjéből. A továbbjutást nem érintette a vereség. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája:
Ferencváros-Vardar SCBT (macedón) 24-37 (12-21)

A Fradi az első játéknapon pontot szerzett a macedón sztárcsapat otthonában, ami már akkor is óriási bravúrnak tűnt, a Vardar pedig Budapesten megmutatta, hogy miért.

A vendégek az első perctől kezdve utalták a csoport rangadóját, a Fradi teljesen tanácstalanul próbálta feltörni a Vardar védekezését. Elek Gábor a 17. percben (4-12-nél) már második idejét kérte ki, de ez sem segített, a

20. percre tízgólosra nőtt a vendégek előnye, és ezzel nagyjából el is dőlt a mérkőzés.

Elek próbálta forgatni a csapatát, kicsit fel is javult a Fradi támadójátéka, de a védekezése továbbra sem állt össze a magyar csapatnak, amit mutat a rengeteg kapott gól is (12-21 volt a szünetben). A második félidőben annyi változás történt, hogy a Fradi támadásban erőre kapott, Marija Jovanovic góljaival azonban felzárkózni nem tudott, mert a Vardar továbbra is tetszés szerint lődözte a gólokat.

Szucsánszki Zitáéknak nem ment a játék a Vardar ellen Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A vendégeknek eszük ágában nem volt megkegyelmezni a Ferencvárosnak, az utolsó percig hajtották a nagyon rossz napot kifogó házigazdát, és végül történelmi arányú, 13 gólos győzelmet arattak Budapesten.

Az FTC ettől függetlenül már továbbjutott a középdöntőbe, de nem mindegy, hány pontot visz tovább, ezért nagyon fontos lenne az utolsó fordulóban idegenben is legyőznie az Asztrahanocskát.