A spanyolok kiütötték a szlovéneket a kézi-Eb-n

685690729 handball Horizontal
Spain's Macarena Aguilar (C) vies with Serbia's Jelena Trifunovic (L) and Marina Dmitrovic during the Women's European Handball Championship Group A match Spain v Serbia in Stockholm, Sweden on December 6, 2016. / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY AND TT News Agency / Anders WIKLUND / Sweden OUT
Vágólapra másolva!
Az előző kontinenstornán ezüstérmes spanyol válogatott 12 góllal legyőzte a szlovén csapatot a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki játéknapján. A szlovének ezzel, és a svédek heroikus pontszerzésével ki is estek a tornáról.

A spanyolok azt követően tértek magukhoz, hogy az első két meccsüket egyaránt elveszítették. A nyitó fordulóban a házigazda svédektől (19-25), majd a szerbektől (23-25) kaptak ki Nerea Penáék. A második fordulóban a svédeket 25-23-ra legyőző szlovének számára viszont a nagy különbségű vereség azt jelenti, hogy, ha a svédek este pontot szereznek a szerbek ellen, akkor számukra véget ért a torna.

A Ferencvárosban játszó Pena ezúttal is a spanyol csapat legjobbja volt, nyolc lövésből hat gólt (négyet akcióból) lőtt.

Nagy az öröm a spanyoloknál:

Ez pedig pontosan így történt: a házigazdák óriásit küzdve játszottak 30-30-as döntetlent a csoportot megnyerő Szerbiával. A szerbek az első félidő hajrájában már hat góllal is vezettek, és végül 18-15-ös előnnyel fordultak.

És a második félidőben is vezettek öt góllal (20-15), a svédek azonban egy tíz perces rohammal 22-22-nél utolérték őket, és már nem is engedték újra meglépni a dél-szlávokat. Svéd oldalon Louise Sand kilenc lövésből szerzett 8 gólt, míg szerb oldalon hárman is (Radosavljevic, Krpez Slezak és Pop-Lazic) öt gólig jutottak.

A B csoport utolsó mérkőzése előtt eldőlt, hogy a lengyel válogatott nem jut tovább a középdöntőbe, mivel harmadik meccsét is elvesztette – csupán egy évvel azt követően, hogy az azóta a magyar válogatott kispadját elfoglaló Kim Rasmussen vezetésével negyedikek lettek a világbajnokságon.

A német válogatott legjobbja, a tornán három mérkőzés után 20 gólnál járó Svenja Huber ezúttal hét gólig jutott, köztük volt ez is:


A hollandok gólokban szegény, de izgalmakban gazdag mérkőzést játszottak a franciákkal. Az első harminc percben a franciák, míg a második játékrészben a hollandok védekeztek egészen elképesztően. A franciákat talán még soha nem tartották világversenyen 5 gólon egy félidőben.

Azért akadtak szép gólok:

Mindkét oldalon kiemelkedő kapusteljesítményeket láthattak a nézők: a holland kapuban Tess Wester 45, míg a francia háló előtt Laura Glauser 42%-kal védett. A meccs legjobbja ettől függetlenül a hollandok (és a Győri Audi ETO) átlövője, a négy gólig jutó Cornelia Groot lett.

Női Európa-bajnokság, csoportkör, 3. forduló:
A csoport (Stockholm):
Spanyolország-Szlovénia 30-18 (14-5)
Svédország-Szerbia 30-30 (15-18)

B csoport (Kristianstad):
Németország-Lengyelország 23-22 (12-10)
Hollandia-Franciaország 18-17 (7-12)