Németország legyőzte Szerbiát a női kézilabda-Eb középdöntőjében

Cornelia Groot, hollandia, női kézilabda
Netherlands' Cornelia Groot celebrates after scoring a goal during the Women's European Handball Championship Group I match between Sweden and Netherlands in Gothenburg, Sweden on December 10, 2016. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A német válogatott hét góllal legyőzte a szerb csapatot a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének szombati nyitányán.

Mindkét csapat csoportgyőztesként érkezett a középdöntőbe, itt azonban a németek már az első félidőben négy góllal vezettek, és hiába dobott a szerbek részéről Tamara Georgijev 7 gólt, a túloldalon tucatnyian voltak eredményesek, amivel nem versenyezhetett.

A második mérkőzésen a házigazda svédek az előző vb-n ezüstérmes hollandokkal találkoztak. A kőkemény meccsen - az első félidőben négy sárga, a másodikban egy piros lap került elő - a 35. percig haladtak fej-fej mellett csapatok, a hollandok ekkor léptek meg először három góllal (20-17).

Gyors volt a játék:

A svédek ugyan nagyot harcoltk a nyolc gólos Isabelle Gullden és a hét találatig jutó Johanna Westberg vezetésével, de a győri tengely - Cornelia Groot 7 gól, Yvette Broch 4 gól - vezette hollandokkal nem bírtak.

középdöntő, 1. forduló:
I. csoport (Göteborg):
Németország-Szerbia 26-19 (14-10)
Svédország-Hollandia 30-33 (13-14)
később:
Spanyolország-Franciaország 20.45