El van átkozva a női kéziválogatott

Janurik Kinga akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Kolozsvár, 2016. november 27. Janurik Kinga kapus a női kézilabda Kárpát Kupa felkészülési torna döntőjében játszott Magyarország - Románia mérkőzésen Kolozsváron 2016. november 27-én. Magyarország-Románia 29-24 (14-12). MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő az a pechszéria, ami a magyar női kézilabda-válogatottat sújtja: újabb kulcsember sérült meg, ezúttal Janurik Kinga dőlt ki a csapatból.

A középdöntőbe jutás kiharcolásában kulcsszerepet vállaló kapus a Montenegró elleni mérkőzésen szenvedett kisebbnek tűnő sérülést, ám az állapota szombatra tovább romlott, és kiderült, komoly a baj, a kapus nem léphet pályára az Eb hátralevő mérkőzésein – írja közleményében a kéziszövetség.

"A mérkőzés közben nem éreztem fájdalmat, utána is csak kis mértékűt, nem éreztem komolynak a problémát – mondta el Janurik Kinga. – Sajnos szombat reggelre rosszabb lett a helyzet, feltehetően meghúzódott a térdszalagom, így nem tudom folytatni az Európa-bajnokságot."

Janurik Kinga Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az érdi kapus, aki majdnem 60 százalékos hatékonysággal védett Montenegró ellen, a sokadik sérülés miatt kidőlő játékos. Janurik helyét az Eb előtt szintén sérüléssel bajlódó ferencvárosi kapus, Szikora Melinda veszi át.

Kim Rasmussen csapata Románia ellen kezdi meg a középdöntős szereplését vasárnap.