Miklerék az olimpiai bajnokkal harcolnak

Mikler Roland, kézilabda
Hungary's goalkeeper Roland Mikler tries to make a save during the men's semi-final handball match Hungary vs Sweden for the London 2012 Olympics Games on August 10, 2012 at the Basketball Arena in London. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN / AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Csütörtökön a házigazda és olimpiai címvédő Dánia ellen kezdi meg a Bygma-kupát a franciaországi világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott.

A lehető legnehezebb ellenféllel szemben lép pályára csütörtök este a világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott, amely a dániai négyes tornán az olimpiai bajnok házigazdával meccsel.

Gudmundur Gudmundsson keretében 13 olimpiai bajnok található, egyedül a jobbátlövő Mads Christiansen hiányzik a riói csapatból, Xavi Sabaté szövetségi kapitány ennek megfelelően határozta meg a célokat.

Mikler Rolandra nagy feladat vár Forrás: AFP/ODD ANDERSEN/Odd Andersen

„Szeretnénk jól teljesíteni a dánok ellen, azonban ennél is fontosabb, hogy a saját játékunkat alakítsuk, javítsuk és próbálgassuk" – nyilatkozta a szövetség honlapján.

Az eddigi 33, egymás elleni mérkőzés mérlege pozitív, 18 magyar győzelem és 2 döntetlen mellett 13 dán siker született. Legutóbb azonban a 2007-es németországi világbajnokságon tudott nyerni a magyar együttes: ki ne emlékezne arra a mérkőzésre, amelyen Puljezevics Nenad bravúros védéseivel a csapat az utolsó öt percben négygólos hátrányról fordított 30-29-re?

Legutóbb egy éve, a lengyelországi Eb csoportmérkőzésén találkoztak a felek, akkor Dánia 30-22-re nyert.

A hazaiak edzője, Gudmundsson annak örült, hogy ezen a három mérkőzésen különféle stílusok ellen tesztelheti csapatát.

„Magyarország elsősorban fizikailag erős, Egyiptom agresszív támadó kézilabdát játszik, míg Izland erőssége éppen a védekezés" – nyilatkozta. A szakember elmondta, a vébén szeretnék megnyerni a D csoportot - amelyben Argentína, Egyiptom, Svédország, Bahrein és Katar lesz az ellenfél -, mert így a nyolcad-, majd a negyeddöntőben is könnyebb riválist kaphatnak.

Bánhidi Bence a tavalyi Eb-meccsen egy gólt dobott Forrás: NurPhoto/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra

Akár a magyarokat, akik a C csoportban a németekkel, a horvátokkal, a fehéroroszokkal,a chileiekkel és a szaúdiakkal versengenek a továbbjutásért.

A Bygma-kupa programja:
január 5., csütörtök (Aalborg):
18.00: Izland – Egyiptom (tv: M4 Sport)
20.15: Dánia – Magyarország (tv: M4 Sport)

január 6., péntek (Skjern):
18.00: Magyarország – Izland (tv: M4 Sport)
20.15: Dánia – Egyiptom (tv: M4 Sport, felvételről)

január 8., vasárnap (Aarhus):
18.00: Egyiptom – Magyarország (tv: M4 Sport)
20.15: Dánia – Izland (tv: M4 Sport).