Vágólapra másolva!
Gudmundur Gudmundsson szövetségi kapitány szerint túlságosan lassan játszott az olimpiai bajnok dán férfi kézilabda-válogatott, ezért kapott ki 27-25-re a magyar csapattól a franciaországi világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében, Albertville-ben.

"Azt hiszem, a magyarok ma jobbak voltak nálunk. A kezdetektől fogva voltak problémáink, véleményem szerint túlságosan lassan játszottunk, és a védelmünk nem úgy teljesített, ahogyan szerettük volna" - nyilatkozta a meccs után az edző.

A magyarok nem először búcsúztatták Gudmundsson csapatát egy világversenyen, a 2012-es londoni olimpián ugyanis ő volt hazája, Izland válogatottjának szövetségi kapitánya, amikor a negyeddöntőben

Mocsai Lajos együttese kétszeri hosszabbítást követően 34-33-ra győzött.

A szakvezető hozzátette, a vasárnapi meccs első félidejének második felében sikerült hatékonyabbá tenniük a védelmüket, ennek ellenére csak az egyenlítésig jutottak, egyszer sem tudták átvenni a vezetést.

"Nagyon nehéz dolgunk volt, de ez így van rendjén. Nagyszerűen küzdöttünk az előző meccseinken, és hat találkozóból ötöt megnyertünk, persze, nagy csalódás számunkra, hogy kiestünk" - mondta Gudmundur Gudmundsson.

Császárék úgy küzdöttek, mint még soha

A mérkőzés legjobb játékosának Mikler Rolandot választották - aki 39 lövésből 15-öt kivédett -, a világbajnokság honlapja mégis Császár Gábort szólaltatta meg a lefújás után. A svájci Kadetten Schaffhausen légiósa ezúttal csupán hét percet töltött a pályán és két gólt szerzett, de azt a kettőt az utolsó hetven másodpercen belül, vagyis kulcsfontosságú pillanatokban.

"Úgy küzdöttünk, mint még soha, ez volt a nagy különbség a korábbi önmagunkhoz képest. A csoportkörben nem játszottunk olyan jól, ahogyan szerettük volna, de ilyen a sport, ez pedig egy világbajnokság, ahol ma az volt a tét, hogy hazamegyünk, vagy versenyben maradunk" - nyilatkozta Császár.

Az irányító úgy vélekedett, a dánok talán azt gondolták, hogy a magyar csapat nincs a legjobb formában, pedig a kapusuk kiváló, a védelmük pedig nagyon jó volt.

"Nagy László visszatért, ez nagyon sokat segített, mert ő volt a vezér védekezésben, támadásban pedig mindig találtunk valakit, aki gólt képes szerezni" - tette hozzá.

A magyarok az Európa-bajnoki negyedik norvég válogatottal találkoznak a keddi negyeddöntőben, amelyet Albertville-ben rendeznek 17 órától.