Szupersztár edzőt igazolt a Veszprém - hivatalos

Ljubomir Vranjes Flensburg
Flensburg coach Ljubomir Vranjes gestures during the German DHB-Cup quarter final match between SG Flensburg-Handewitt and MT Melsungen at the Flens-Arena in Flensburg, Germany, 14 December 2016. Photo: Daniel Reinhardt/dpa
Vágólapra másolva!
A szezon végén Ljubomir Vranjes váltja Xavi Sabatét a Telekom Veszprém kispadján, jelentette be szerdán a veszprémi klub. Az új szakember kinevezése hivatalos és 2020 nyaráig szól. 

A Veszprém honalpján jelentette be a hírt és egyben meg is köszönte a jelenlegi vezetőedző, Xavi Sabaté munkáját.

"A vezetőség a spanyol szakemberrel közösen minden erejével arra törekszik, hogy a jelenlegi szezon is hasonlóan sikeres legyen, mint az előző volt" - olvasható a veszprémiek közleményében.

A klub hosszú egyeztetéseket követően állapodott meg Ljubomir Vranjessel, amelynek értelmében a svéd szakember 2017. július 1-től 2020. június 30-ig a magyar rekordbajnok vezetőedzője lesz.

Szupersztár edzőt igazolt a Veszprém a Bundesligából Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carsten Rehder

A Flensburg részéről már kiszivárgott az infó

"Alapos megfontolás után a klubvezetés úgy döntött, a szezon végén elengedi Ljubomir Vranjest. Ljubo az elmúlt években nagyon profi munkát végzett és sikereket ért el a csapattal, és ugyanilyen elkötelezettséggel fog dolgozni a szezon végéig" – írt szerdán a Flensburg férfi kézilabdacsapata a Facebookon.

A Dierk Schmäschke sportigazgató által posztolt szövegben olvasható, hogy amíg az utóbbi években a megkereséseket sikerült visszautasítani,

ezúttal Vranjes maga kérte a szerződése felbontását, hogy Veszprémben folytathassa pályafutását.

Ljubomir Vranjes a nyártól Veszprémben folytatja Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Reinhardt

"Több hónap gondolkodás után úgy döntöttem, 11 év elteltével érdekel egy új kihívás. Még akkor is, ha ez életem legnehezebb döntése. Számos oka van annak, hogy miért kértem a 2020 nyaráig szóló szerződésem felbontását, az egyik legfontosabb a magánéletem. Ezért hálás vagyok a klubnak, hogy támogatott. Az utolsó hónapokban mindent bele fogok adni a srácokkal együtt, hogy méltóképpen búcsúzzam Flensburgtól" – nyilatkozta Vranjes a klub honlapján.

A klub jelezte, hogy nem kíván a lehetséges utóddal kapcsolatban nyilatkozni. A német sajtó úgy tudja, az új edző a Flensburg egykori irányítója, a most véget ért vébén a norvégokkal ezüstérmet szerző Christian Berge lesz.

Játékosként világ- és Európa-bajnok volt

A 43 éves Vranjes játékosként a Redbergslids IK (1989–1999), a BM Granollers (1999–2001), a Nordhorn (2001–2006) és a Flensburg (2006–2009) játékosa volt, a svéd válogatottban 164 mérkőzésen 451 gólt szerzett. 2000-ben, Sydneyben olimpiai ezüstérmet nyert, volt világbajnok (1999), vb-ezüstérmes (1997, 2001) és háromszor Európa-bajnok (1998, 2000, 2002).

2010-ben ült le a Flensburg kispadjára, a csapattal nyert Német Kupát (2015), német Szuperkupát (2013), KEK-et (2013) és 2014-ben Bajnokok Ligáját.

2013 májusa és októbere között a szer válogatott élén dolgozott, a sikeres Eb-selejtezők után azonban klubja jelezte, nem engedélyezi számára a kettősséget. Magyarországon ez a veszély nem fenyegeti, mivel kedden délután bejelentették, hogy ő veszi át a szövetségi kapitányi posztot is.