Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged két góllal kikapott a Meskov Breszttől a kézilabda Bajnokok Ligájában, és elszalasztotta az esélyt, hogy a csoportja élére álljon. A szegediek ma nem játszottak jól, de így is harcban vannak a csoport első helyéért. 

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport:
Meskov Breszt (fehérorosz) - MOL-Pick Szeged 25-23 (14-14)

Nem kis tétje volt a MOL-Pick Szeged bresti Bajnokok Ligája-mérkőzésének. A B csoport második helyén álló magyar csapat - legalább időlegesen - átvehette a vezetést a gyengébbnek tartott, de azért a címvédő Kielcét, a német sztárcsapatot, a Rhein-Neckar Löwent és a bombaerős Vardart is magába foglaló csoportban.

Az ellenfél kezdett jobban, az első perceket uralta a Meskov, amely a csoport ötödik helyén állt, de Szegeden sem adta könnyen a bőrét az őszi mérkőzésen.

A Szeged kibrusztolta a győzelmet a Breszt ellen

A Szeged egy támadáson belül két ziccert is kihagyott, de Stas Skube góljával a 10. percben összejött az egyenlítés, de a vezetés már nem.

Támadásban fantáziátlanul járatta a betonkemény fehérorosz fal előtt a labdát

a magyar csapat, Marin Segótól pedig a védések nem jöttek, így Juan Carlos Pastor 5-8-as hátrányban kért időt a 15. percben.

A félidő vége már jobban sikerült

Az időkérés használt, zsinórban hármat lőve felzárkózott a Szeged, és az első félidő döntetlennel zárult. A második félidőt azonban újra a fehéroroszok kezdték jobban, az egykori veszprémi kapus, Ivan Pesic (akit a Cozma-gyilkosságnál vesén szúrtak) szórta a bravúrokat, a magyar válogatott Iman Dzsamali pedig a gólokat dobálta számolatlanul, és újra nehéz helyzetbe került a Szeged.

A védekezéssel nem volt nagy gond, bár több védést elbírt volna a Szeged Forrás: MTI/EPA/Carsten Rehder

A hajrában kapaszkodni kezdett a magyar csapat, három perccel a vége előtt Balogh Zsolt góljával egre olvadt a különbség, de az egyenlítés nem jött össze.

A Szeged a vereséggel elszalasztotta az esélyt, hogy átvegye a vezetést a csoportban,

sőt jó eséllyel hátrébb csúszik, ha a Zágrábot fogadó Vardar győzni tud. A csoport másik csütörtöki meccsén a Löwen 28-25-re legyőzte a Kielcét, ezzel pontszámban behozta a magyar csapatot, de a Szegednek jobb a gólkülönbsége (a két csapat szegedi meccsén döntetlen született, Mannheimben majd az utolsó fordulóban csapnak össze).

Juan Carlos Pastor csapata remek őszt produkált, a spanyol szakember a vártnál sokkal gyorsabban gyúrta csapattá az óriási nyári jövés-menés utáni keretet. A breszti vereség nem tragédia, kikapott itt a Löwen is, és a szegediek bőven harcban vannak a csoport első helyéért is.