A Győr a sírból hozott vissza egy pontot a kézi-BL-ben

Yvette Broch, Győri Audi ETO KC, Oana Manea, CSM Bucuresti, kézilabda
Gyor Audi ETO's Yvette Broch (R) vies for the ball with Romanian CSM Bucharest's Oana Manea during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. ATTILA KISBENEDEK / AFP
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC elképesztő hajrával mentett pontot a Larvik ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A győriek továbbra is vezetik a csoportjukat. 

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. csoport
Győri Audi ETO-Larvik (norvég) 27-27 (9-11)

A csoportját magabiztosan vezető győriekre nem várt könnyű meccs annak ellenére sem, hogy a Larvik több sérült játékosa miatt meglehetősen tartalékosan érkezett Győrbe. A várakozásokat igazolta az első félidő, a norvégok remekül védekeztek, és a húzóembereik is hozták magukat, így végig vezetni tudtak.

Amellett, hogy a Győr sem brillírozott, a norvégok vezetésében

kulcsszerepet játszott a kapus Sandra Toft, aki elképesztő formában védett.

Erről elég annyi, hogy a Bajnokok Ligája legtöbb gólt szerző csapata mindössze kilenc gólra volt képes az első félidőben.

Amorimékat meglepte a Larvik Forrás: MTI/Kovács Anikó

Nora Mörk góljaival a némileg feljavuló magyar bajnok először a 37. percben vezetett, de a Larvik nem adta fel, és folyamatosan döntetlen környékén tartotta az eredményt. A győri kapusoktól nem jöttek úgy a védések, mint Tofttól, így az utolsó negyedóra is döntetlennél (19-19) kezdődött meg.

Pontmentés kolosszális hajrával

Hiába várta mindenki, hogy a norvégok elfáradnak, tíz perccel a vége előtt átvette a vezetést a Larvik. A hajrában már kevesebb erő jutott a védekezésre, potyogtak a gólok mindkét oldalon, de közönsége frenetikus biztatása ellenére a Győr nem tudta magához ragadni a meccs irányítását.

Yvette Broch lett a hős a végén Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Óriási csata dúlt a pályán, de a norvégok játszottak nyugodtabban, Amanda Kurtovic egy ötperces gólcsendet kihasználva kettőre növelte a vendégek előnyét,

majd három perccel a lefújás előtt már hárommal vezetett a Larvik.

A szinte reménytelen helyzetben Ambros Martín időt kért, a Győr pedig elképesztő hajrába kezdett. Két gyors hazai gól után a norvégok idegeskedni kezdtek, és Yvette Broch góljával 21 másodperccel a lefújás előtt kiegyenlített az ETO. A Larvik a dudaszóval egy időben elengedett lövését megfogta Grimsbö, így döntetlen lett a rangadó.

A Győr, amely továbbra is magabiztosan vezeti a csoportját, egy pontra van a negyeddöntőtől.