Bosszantó vereséget szenvedett a BL-ben a Szeged

Balogh Zsolt
Szkopje, 2016. október 16. Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged (b) és Igor Karadzic, a macedón Vardar Szkopje játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának negyedik fordulójában Szkopjéban játszott mérkőzésen 2016. október 16-án. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Vágólapra másolva!
Múlt heti, lehangoló teljesítménye után a MOL-Pick Szeged lényegesen jobb játékkal óriási meccset vívott a csoportot vezető Vardarral, és végül egy furcsa játékvezetői ítélet miatt kikapott. Nagyot küzdöttek a szegedi kézisek, joggal lehetnek bosszúsak.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő:
MOL-Pick Szeged-Vardar 21-23 (11-12)

A Szeged akár a csoport élére is állhatott volna, ha legyőzi a macedón Vardart. A meccs azonban nem indult jól, Sterbik Árpád remekelt a vendégek kapujában, és jobbára a Vardar irányította a játékot.

A második félidőben aztán feltámadt a Szeged, remek játékkal megfordította a meccset, és egészen a hajráig magabiztosan vezetett, ám korábban kezdett fáradni, mint a vendégek, így a Vardar visszajött a meccsbe. Az utolsó percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, és az utolsó két perc is döntetlennél kezdődött meg.

Balogh Zsolt is meglőtte a magáét Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Egy szegedi támadásnál a Timur Dibirov

úgy vette ki a labdát a szegedi Stas Skube kezéből, ahogy szabályosan képtelenség,

a játékvezetők mégis elengedték az akciót, az orosz szélső pedig bevágta a ziccert. Az utolsó támadásnál egy technikai hiba miatt gyorsan eladták a labdát a hazaiak, a Vardar pedig belőtte a mindent eldöntő gólt.

"Többet érdemeltünk ennél. Nem szokásom a játékvezetőkkel foglalkozni, de csak ők nem látták a csarnokban, mi történt az utolsó előtti támadásnál.

- mondta a lefújás után a Sport1-nek Juan Carlos Pastor.

A Szeged jelenleg harmadik a csoportjában, de ha a vasárnapi eredmények a papírformának megfelelően alakulnak, eggyel hátrébb csúszik amögé a Rhein-Neckar Löwen mögé, amelyhez az utolsó fordulóban utazik. De előtte még a címvédő Kielcéhez látogat a Pick.