Vágólapra másolva!
Három élvonalbeli férfikosárlabda-csapat is kihasználta a lehetőséget, s a tengerentúlról erősített a 2004-2005-ös szezonra. Amíg a Paks egy ponterős játékossal, Chris Monroe-val gyarapodott, a Körmend egy egyetemi bajnokságban játszó brit irányítót szerződtetett Rasheed Quadri személyében. Debrecenben a szakmai stábhoz csatlakozott egy korábbi NBA-sztár: Robert Reid 1978 és 1991 között 13 szezont húzott le az észak-amerikai profiligában.

Komoly változáson ment keresztül a nyári holtszezonban a Debreceni Vadkakasok férfikosárlabda-csapata, amely a előző szezonhoz képest szinte teljesen kicserélődött játékoskerettel vág neki a következő évadnak. A klubnál ugyanis a hírek szerint a korábbinál alacsonyabb összegű szerződést ajánlott a játékosoknak, akik emiatt Tóth Gábor, Sejo Bukva és Patrick Lee kivételével valamennyien eligazoltak.

Amellett, hogy minden bizonnyal fiatalokkal töltik majd fel a keretet (Takács Endre, Simon Nándor, Boros Gábor, Kovács Imre, Szabó Miklós, Takács Dániel, Papp Tamás reménykedhet), három komoly igazolással azért rendelkeznek a hajdúságiak.

Az már hónapok óta ismert, hogy Trummer Rudolf Körmendről érkezik a csapathoz, de aláírta szerződését David Toya is, aki korábban szintén megfordult a vasi kisvárosban, a legutóbbi szezonban viszont a Nyíregyházát erősítette. Nagy erősítést jelenthet a szintén körmendi Lóránt Pétert, akit a Vadkakasok egy évre kölcsön kaptak az olasz Benetton Trevisótól. A írek szerint a klub még két külföldi játékos szerződtetését tervezi.

Erősödött a szakmai team is, Ráthonyi Tamás vezetőedző munkáját az a Robert Reid segíti, aki 1978 és 1991 között 13 szezont húzott le az NBA-ben, ebből tíz évadon keresztül a Houston Rocketset erősítette, majd szerepelt a Chalotte Hornets, a Portland TrailBlazers és három meccs erejéig a Phoenix Suns csapatában is.