Vágólapra másolva!
A címvédő Miami hazai pályán ismét kikapott a Chicagótól, amely így 4-0-ás "söpréssel" jutott tovább az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának nyitóköréből. Az alapszakaszgyőztes Dallas már csak egy vereségre van a búcsútól.

A Michael Jordan-korszak óta első playoff-párharcát megnyerő Bulls - melynek következő ellenfele az Orlandón átrohanó Detroit lesz - az első csapat 2000 óta, amely a kieséses szakasz legelején búcsúztatja az előző évi bajnokot. A floridaiak nagy kettőséből Dwyane Wade 24, Shaquille O'Neal pedig 16 ponttal fejezte be az idényt, a vendégeknél Ben Gordon 24, Luol Deng 22 pontig jutott.

Oaklandben a Golden State - amely az utolsó pillanatban harcolta ki a rájátszást - főként Baron Davis 33 pontjával verte a csaknem végig vezető Maverickset. Ha a 3-1-re elhúzó Warriors nyeri a négy sikerig tartó csatát, a Denver (1994) és a New York (1999) után a harmadik csapat lehet az NBA történetében, amelyik 8-adik helyezettként a playoff elején "elintézi" az alapszakasz legjobbját.

Az otthon kikapó, "egyszemélyes" Los Angeles Lakers is készülhet a búcsúra, miután Kobe Bryant csak 31 pontot dobott, a 3-1-re vezető Phoenixben viszont Steve Nash 17 ponttal és 23 gólpasszal, Amare Stoudemire pedig 27 ponttal és 21 lepattanóval vitte a prímet.

Eredmények:
Keleti főcsoport, negyeddöntő:
New Jersey Nets - Toronto Raptors 102-81
az állás:
3-1 a New Jersey javára.

Miami Heat - Chicago Bulls 79-92
továbbjutott:
a Chicago, 4-0-lal.

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 103-99
az állás:
3-1 a Golden State javára.

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 100-113
az állás:
3-1 a Phoenix javára.