Vágólapra másolva!
Idén tizenötödször rendezik meg Magyarországon a streetball eseménysorozatot, s a jubilemra való tekintettel a szervezők egy sztárvendégről is gondoskodtak. A szeptember 15-i budapesti zárórendezvényre eljön a 2005-ös NBA All Star-gála zsákolóbajnoka, az Atlanta Hawksban játszó Josh Smith.

A 15. adidas-Samsung Streetball csütörtöki sajtótájékoztatón Császári Attila, az adidas Budapest kft. marketingigazgatója bevezetőjében először visszatekintett az elmúlt közel másfél évtizedre; s elmondta, hogy a már mögöttük levő időszakban 19 helyszínen 102 eseményt bonyolítottak le, ezeken közel tizenháromezer csapat, hozzávetőleg ötvenezer játékos pattogtatott. "Megesett, hogy szakadt az eső, máskor nagyon hideg volt, de az időjárási körülmények miatt még egyetlen csapat sem lépett vissza" - tette hozzá, majd fontos bejelentést tett:

"Kareem Abdul-Jabbar személyében ellátogatott már hozzánk az NBA egyik legendája, köszönthettünk aktív klasszisokat, John Starkst és Antoine Walkert, s az idei jubileumi rendezvényükre is elhozunk egy sztárt. A szeptember 15-i gálán, a városligeti műjégpályán itt lesz az Atlanta Hawksban játszó Josh Smith, a 2005-ös NBA All Star-gála zsákolóbajnoka, aki Denverben a maximális ötven ponttal szerezte meg a győzelmet" - mondta el Császári Attila.

A szervezőbizottság részéről Kucsera József kiemelte, a sikerre garancia lehet, hogy az idei sorozat hét rendezvényére már "bejáratott" helyszíneken kerül sor, az első eseményre június 2-án Kőbányán. A sorban negyedik Békéscsaba július 1-én pedig tizedszer lesz házigazda, így külön is jubilál. Kucsera József arról is tájékoztatott, hogy útjára indítják a streetball Fuc Clubot, amelynek tagja közül az NBA Europa Live keretében néhányan személyesen tekinthetik valamelyik NBA-csapat mérkőzését az őszi európai turnén.

Forrás: [origo]

Kucsera József szerint a bejáratott helyszínek garanciát jelentenek a sikerre

A 2007-es streetball-versenynaptár:
június 2.: Kőbánya
június 10.: Debrecen
június 16.: Szekszárd,
július 1.: Békéscsaba,
augusztus 11.: Körmend
szeptember 1.: Dombóvár,
szeptember 15.: Budapest (Városligeti műjégpálya)