Vágólapra másolva!
Egyenlített a Cleveland Cavaliers a vendég Detroit Pistons ellen az NBA Keleti főcsoportjának döntőjében. A hazaiak elsősorban LeBron James remeklésének köszönhetően nyertek, aki 25 pontot szerzett, emellett 11 gólpasszt, 7 lepattanót és 3 labdaszerzést is jegyzett.

James mellett az újonc Daniel Gibson is kitett magáért, aki szezoncsúcsot jelentő 21 pontig jutott, Drew Gooden 19 egységet pakolt be a közösbe, Eric Snow pedig a hajrában értékesített egy döntő fontosságú büntetőt. James, akinek nem ment a detroiti meccsek utolsó negyedében, nagyon nagyot játszott a záró tizenkét percben, mezőnyből 4/6, a büntetővonalról 5/5 volt a mutatója, ráadásul négy lepattanót és három gólpasszt is bevéshetett a statisztikába ebben az időszakban.

A hajrában a Pistonsnak is megvolt az esélye a győzelemre, 88-85-ös hazai vezetésnél Rasheed Wallace kiosztott egy blokkot, de Chauncey Billups elrontotta a hármast, a túloldalon viszont Snow szerzett meg egy szabad labdát, és értékesített a kettőből egy büntetőt. Antonio McDyess duplája visszahozta a vendégek reményeit, de ekkor már csak 4,7 másodperc volt vissza.

Forrás: EPA

Gibson (jobbra) szerzi meg a labdát McDyess, Billups és a fejét elvesztő Prince mellett

A Detroit Jamesnek ütött oda, de a Lovagok vezérének nem remegett meg a keze, pedig Richard Hamilton megpróbálta cukkolni őt, mindkét büntetőt bevágta. Wallace még elengedett egy hármast, ami lejött, így a Cleveland tizedszer is győzni tudott, amikor LeBron 20 pont fölött termelt. Az ötödik összecsapásra péntek hajnalban kerül sor Detroitban.

Keleti főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 91-87 (26-22, 24-21, 15-24, 26-20)
legjobb dobók:
L. James 25 (11 gólpassz), D. Gibson 21, D. Gooden 19, illetve C. Billups 23, R. Hamilton 19, T. Prince 15
az állás: 2-2