Vágólapra másolva!
Jason Terry utolsó előtti másodpercben eleresztett dobásával nyert 104-102-re a Dallas Mavericks a Philadelphia 76ers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján.

A Dallas ezzel 13,5-ös mutatóval rendelkezik, hasonló jó szezonkezdést a 2006/2007-es idényben produkált a Mavs, amikor végül klubrekordot jelentő 67 győzelemmel sikerült zárni az alapszakaszt.

A Sixers mérlege jóval gyengébb, az öt győzelem mellett eddig tizenháromszor zakózott, de még nem mondott le Allen Iverson visszacsábításáról. A visszavonulását múlt héten bejelentő klasszis korábban tíz évet húzott le a Phillynél, és a hírek szerint van remény arra, hogy visszatér.

Milwaukee-ban már történt egy nagy visszatérés, Andrew Bogut hat meccset hagyott ki lábsérülés miatt, most azonban felépült, és 22 ponttal (plusz 15 lepattanóval, 4 blokkal és 3 gólpasszal) segítette győzelemhez a Bucksot a Chicago ellen. A két rossz formában lévő csapat meccsén a Milwaukee törte meg negatív sorozatát, a Bulls pedig zsinórban ötödször vesztett.

Szezonbeli legfölényesebb győzelmét aratta a Utah, amely 27 ponttal verte a Memphist, és egymás után harmadszor nyert tíz pontnál nagyobb különbséggel. A mezőnyből 58 százalékos pontossággal tüzelő Jazzben Ronnie Brewer idénycsúcsot jelentő 25 pontot dobott, Carlos Boozer pedig közel járt a tripladuplához (24 pont, 15 lepattanó és 7 gólpassz került a neve mellé).

Az elképesztő formában játszó Monta Ellis karriercsúcsot jelentő 45 ponttal vezette diadalra a Golden State-et a vendég Indiana ellen. A tüdőgyulladással kezelt edzőt, Don Nelsont negyedik meccse nélkülöző oaklandiek dobógépe múlt héten 37, majd 42 pontos teljesítménnyel rukkolt elő.

eredmények:
Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 104-102
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 99-97
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 120-93
Golden State Warriors - Indiana Pacers 126-107