Vágólapra másolva!
Jótékonysági mérkőzésre kerül sor vasárnap Orosz László, a májusban elhunyt, 248-szoros válogatott kosárlabdázó emlékére.

A találkozót a Dózsa György úti Honvéd-csarnokban rendezik, a 90-es évekbeli Danone-Honvéd csap össze az akkori válogatottal. Pályára lép többek között a fővárosi klub együttesében Boros Zoltán és a betegségből lábadozó Dávid Kornél, illetve a nemzeti együttesben Gulyás Róbert és Góbi Henrik is.

"Benő temetésén fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy kosármeccsel emlékezzünk meg rá, és minden megkérdezett azonnal igent mondott" - mondta az esemény sajtótájékoztatósján Mészáros Lajos volt szövetségi kapitány, a Honvédnál korábbi edzője.

"A 90-es évek óta összetartó ez a válogatott, jóban-rosszban együtt vagyunk. Sajnos most egy szomorú ok miatt gyűlünk össze, de természetesen mindenki ott lesz" - hangsúlyozta Gulyás Róbert.

Góbi Henrik hozzáfűzte: "Bár nem teljesült Benő álma, hogy a gyermekeivel egy csapatban játsszon, de így valamennyit talán pótolhatunk belőle."

A rendezvényre a belépés ingyenes lesz, a helyszínen adományokat gyűjtenek Orosz László gyermekeinek támogatására, akik ugyancsak kosárlabdáznak, és pályára is lépnek majd a meccsen.

A Szolnokkal és a Honvéddal is bajnoki címet szerzett center 40 évesen, önkezével vetett véget életének. Május végén tűnt el Sopron környékén, holttestét szeptemberben találták meg.

A Danone-Honvéd kerete:
Heinrich Róbert, Mihály Gyula, Dávid Kornél, Sitku Ernő, Krasovecz Péter, Knézy Jenő, Szabó József, Kovács Gábor, Mészáros Áron, Boros Zoltán, Mészáros Zalán, Nagy Zoltán
edzők: Mészáros Lajos, Zsoldos András, Kamarás György

A 90-es évek válogatottja:
Gulyás Róbert, Czigler László, Góbi Henrik, Gémes Levente, Zsebe Ferenc, Mérész Tamás, Pankár Tibor, Bodrogi Csaba, Bencze Tamás, Fodor Gergely, Németh István, Kálmán László, Halm Roland
edzők: Patonay Imre, Rezák László