Vágólapra másolva!
45 éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Judy Mosley-McAfee, a Diósgyőr nőikosárlabda-csapatának egykori légiósa.

Az amerikai Mosley 1994-től három éven át erősítette a Diósgyőrt. Első szezonjában bajnoki bronzot szerzett, egy évvel később bajnoki ezüstöt szerzett, utolsó idényében pedig Magyar Kupa-ezüsttel gyarapította kollekcióját. 1998-ben még egyszer visszatért Magyarországra, de a Rátgéber László irányította Pécsi VSK-ban mindössze négy meccset játszott, majd távozott.

"Ő volt a legprofibb játékos, akivel edzői pályafutásom során találkoztam, gondolkodásban, mentalitásban, tudásban egyaránt profi volt" - nyilatkozta a Borsod Online-nak Király Sándor, a csapat akkor vezetőedzője. "Mélyen le vagyok sújtva a vele kapcsolatos hírtől. Nekem nem szokásom agyon dicsérgetni a játékosokat, de róla tényleg csak jókat tudok mondani. Igazi pozitív személyiség volt, és azon kevés amerikai játékosok egyike, aki az európai kosárlabdát is kiválóan értette, és remek képességeit itt is remekül tudta kamatoztatni."