Vágólapra másolva!
A Szolnoki Olaj KK bravúros győzelmet aratott az észt Tartu Rock vendégeként kedden a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa két sikerig tartó negyeddöntőjében, ezzel 2-1-re megnyerte a párharcot, és bejutott a négyes döntőbe.

Eurochallenge Kupa, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Tartu Rock (észt)-Szolnoki Olaj 60-78 (14-16, 15-16, 10-19, 21-27)
a magyar csapat legjobb dobói: Báder 18, Holiday 18, Lóránt 15, Vojvoda 9
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Szolnok javára.

A friss magyar kupagyőztes a múlt keddi első mérkőzésen 87-83-ra kikapott Tartuban, majd két nappal később 80-73-mal revánsot vett a Tiszaligeti csarnokban.

A harmadik felvonást 5-0-lal kezdte az észt bajnok, ám a súlyos sérülése után Oroszországból visszaigazolt magyar válogatott, Trotter Obie triplájával nemsokára már 12-13 állt a nagyórán. A második negyedben Lóránt Péter is betalált kintről, a csapatkapitány Báder Márton pedig remekül dolgozott a palánk alatt, és hibátlanul büntetőzött, a rivális pedig három és fél percen keresztül tehetetlenül nézte az Olaj 9-0-ás rohamát. A nagyszünetben 29-32 volt az állás.

Térfélcsere után a baltiak - szokásuktól eltérően - továbbra is gyengén dobták a hármasokat, Dragan Aleksic együttese pedig a 26. percben már 45-34-re elhúzott. Báder négy személyi hibával a kispadra kényszerült, de Justin Holiday újabb triplájának köszönhetően így is 39-51-ről indult a negyedik játékrész. Trotter is összeszedte negyedik faultját, a játékvezetők hoztak néhány vitatott döntést, hét perccel a vége előtt azonban még mindig tíz pont volt a Tisza-partiak előnye. Vojvoda harmadik hármasa után 51-65-öt mutatott az eredményjelző, a hátralévő időben a vendégek már 20 pontra is növelték előnyüket, és 2012 után ismét bejutottak a Final Fourba.

Az április 25-27-i négyes döntőben - amelynek helyszíne még nem ismert - a Szolnok ellenfele az orosz Ljuberci lesz, a másik ágon az olasz Reggio Emilia és a török Gaziantep találkozik.

A Szolnok sorozatban negyedszer szerepel az Eurochallenge Kupában. A piros-fehér csapat két éve a Final Fourba jutott - akkor a negyeddöntő harmadik meccsén a lett Ventspils csarnokában nyert, és Debrecenben végül a negyedik helyet szerezte meg.