Vágólapra másolva!
A Laboral Kutxa Vitoriát erősítő Hanga Ádám egyéni szezoncsúcsot jelentő 14 ponttal ünnepelte 25. születésnapját szombaton volt csapata, a vendég Manresa ellen a spanyol kosárlabda-bajnokságban.

A válogatott légiós - akinek a játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - 22 perc alatt a baszk együttes harmadik legjobb teljesítményével rukkolt elő a 101-78-ra megnyert találkozón.

"Idáig nem fordult elő még, hogy a születésnapomon lépjek pályára. Ezúttal a volt csapatom ellen játszottam, és mindenképpen győzelemmel szerettem volna ünnepelni. Szezoncsúcs lett belőle, de a legfontosabb a győzelem" - mondta az MTI-nek.

A hétközi Euroliga-fordulóban a Vitoria 97-86-ra nyert Barcelonában, ám sikere ellenére nem jutott tovább a nyolcaddöntős szakaszból. Azon a meccsen Hanga 22 perc alatt hét pontot szerzett, majd így összegzett: "Saját csarnokában legyőzni Európa egyik óriásklubját fantasztikus érzés. Hatalmas élmény az Euroliga, évekig dolgoztam, hogy ide kerüljek. Kicsivel később kezdődött a szezon számomra, de a top 16-ba jutás miatt további fontos meccseket játszottam, és belekóstoltam a heti kétmeccses terhelésbe is."

A magyar játékos hozzátette, támadásban kevés labdája van, minden kosárért nagyon meg kell harcolnia, de készült erre, nem érte váratlanul. Elmondta azt is, hogy sokkal többet is hozzá tudna tenni, de követi az edzői utasításokat, és nem kíván egyénieskedni.