Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda-válogatott két győzelem után hárompontos vereséget szenvedett a csehektől Nymburkban az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

3. forduló, E csoport:
Csehország - Magyarország 66-63 (20-16, 17-18, 15-9, 14-20)
a magyar csapat legjobb dobói: Vojvoda 25, Keller 12

A magyar válogatott kétszer is kilencpontos hátrányba került az első negyedben, de az első szünetig négyre felzárkózott. Hasonló forgatókönyv szerint alakult a második szakasz is: ismét elhúzott kilenc pontra a házigazdák együttese, Stojan Ivkovic szövetségi kapitány csapata azonban megint visszakapaszkodott, 21-30-ról 32-32-re módosította az állást. A nagyszünetben 37-34-et mutatott az eredményjelző.

A harmadik periódusban megint a csehek kezdtek jobban, de most nagyobb különbséget alakítottak ki, mert támadásban elbizonytalanodtak a magyarok, akik több mint négy percig nem dobtak pontot. 52-39-nél volt a legnagyobb a cseh előny, majd ez a harmadik szünetig kilencpontosra csökkent (52-43).

A záró szakaszban a hazaiak egy darabig őrizték magabiztos vezetésüket, a hajrához közeledve azonban a magyarok 60-58-ra felzárkóztak. A vége viszont a cseheknek sikerült jobban, így begyűjtötték a fontos győzelmet.

A csoport másik vasárnapi mérkőzésén a grúzok hosszabbításban 91-90-re nyertek Portugáliában, így nekik, a cseheknek és a magyaroknak egyaránt két győzelmük és egy vereségük van három forduló után.

Múlt vasárnap játszották:
Portugália-Magyarország 38-58

szerdán játszották:
Magyarország-Grúzia 74-73

A magyarok további programja:
augusztus 20., Magyarország-Portugália, Kecskemét
augusztus 24., Grúzia-Magyarország, Tbiliszi
augusztus 27., Magyarország-Csehország, Szolnok

A küzdelmek hét csoportban zajlanak, a hét győztes és a hat legjobb második jut ki a jövő nyári Európa-bajnokságra, amelynek helyszíne szeptemberben derül ki. Magyarország legutóbb 1999-ben szerepelt Eb-n.