Hanga az Avellinónál folytatja

Hanga Ádám, kosárlabda
SPAIN, Vitoria : Laboral Kutxa's Hungarian forward Adam Hanga (L) vies with Lokomotiv Kuban Krasnodar's Alexey Zhukanenko during the Euroleague Group D basketball match Laboral Kutxa Vitoria vs Lokomotiv Kuban Krasnodar at the Fernando Buesa Arena sportshall in Vitoria on December 20, 2013. AFP PHOTO/ RAFA RIVAS
Vágólapra másolva!
Kölcsönjátékosként egy évig az olasz Scandone Avellino csapatában kosarazik Hanga Ádám, erről jelenlegi klubjának, a Laboral Kutxa Vitoriának elnöke, Josean Querejeta nyilatkozott.

Querejeta a Noticiasdealava.com portálnak elárulta, hogy Hangát egy évre az olasz együttesnek adják kölcsönben. A magyar válogatott játékost 2011-ben draftolta a San Antonio Spurs, de 2011 és 2013 között a Basquet Manresa, tavaly a Laboral Kutxa Vitoria együttesében lépett pályára.

A hátvéd-bedobó elmúlt szezonja nem sikerült a legjobban, ugyanis csontödémával küzd, jelenleg is külföldi gyógykezelésekre jár, így nem állhat a magyar válogatott rendelkezésére az Európa-bajnoki selejtezőkön sem.

Hanga Ádám Forrás: AFP/Rafa Rivas

Ugyancsak a Scandone Avellinóban folytatja a Spurs 2013-ban draftolt játékosa, Deshaun Thomas, ő az ohiói egyetem után tavaly a francia JSF Nanterre együttesét erősítette.

Az Avellino a 2013-14-es idényben az olasz bajnokság 12. helyén zárt, így egyetlen európai kupasorozatban sem indul.