Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legértékesebb klubja a Forbes gazdasági magazin szerint.

Az újság becslése alapján a kaliforniai együttes, 2,6 milliárd dollárt ér. A Lakers értéke egy év alatt 93 százalékkal nőtt, míg az előző két esztendőben a lista élén álló, ezúttal 2,5 milliárddal második New York Knicksé 79 százalékkal.

A tavaly 2 milliárd dollárért Steve Ballmer által megvásárolt Los Angeles Clippers 1,6 milliárdos értékkel ötödik a lajstromban, amelyben megelőzi a 2 milliárdra becsült Chicago Bulls, illetve a Boston Celtics 1,7 milliárddal.

Kobe Bryant a Lakers legértékesebb játékosa Forrás: AFP


Az összeállítás szerint az NBA 30 klubjának átlagos értéke 1,1 milliárd dollár, ami 74 százalékkal nőtt az elmúlt esztendőben megállapított 634 millióhoz képest és immár 11 klub értéke, köztük a címvédő San Antonio Spursé éri el az 1 milliárdos határt.


A NBA-csapatok értékének ugrásszerű növekedése annak köszönhető, hogy a liga tavaly októberben 20 milliárd dolláros szerződést kötött a Disneyvel és a Time Warnerrel.