Vágólapra másolva!
Az alapszakaszgyőztes Golden State Warriors negyedszer is legyőzte szombaton a New Orleans Pelicanst, ezzel elsőként jutott tovább a főcsoport-elődöntőbe az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban.

A Warriorsban Stephen Curry, Klay Thompson és Draymond Green összesen 86 pontot dobott, az alapszakasz legjobbja-címvárományos Curry 39 pontig jutott. A túloldalon Anthony Davis 36 ponttal zárt. Az 1975 óta első 4-0-ás "söprését" bemutató Golden State következő ellenfele várhatóan a Memphis lesz.

A Grizzlies ugyanis Portlandben is legyőzte a Trail Blazerst, ezzel már 3-0-ra vezet, ekkora hátrányt pedig még egyetlen csapat sem tudott ledolgozni az NBA történetében. A Blazers sorozatban hetedik vereségét szenvedte el.

Buzzer-beaterrel nyert a Milwaukee

A Chicago is közel járt a 4-0-hoz, de hiába szórt Jimmy Butler 33 pontot, a Milwaukee egy utolsó másodperces kosárral nyert, és 3-1-re szépített. A Bulls negatív idénycsúcsot jelentő 28 alkalommal adta el a labdát, amiből 39 pontot kapott. A Bucks öt éve az első sikerét aratta a playoffban.

A Brooklyn főként a harmadik negyedben bemutatott 18-0-ás rohammal gyűrte le az Atlantát, amely így is 2-1-re vezet a párharcban.

Eredmények, Főcsoport-negyeddöntő:
Keleti főcsoport:
Milwaukee Bucks-Chicago Bulls 92-90
Az állás: 3-1 a Chicago javára.
Brooklyn Nets–Atlanta Hawks 91–83
Az állás: 2–1 az Atlanta javára

Nyugati főcsoport:
New Orleans Pelicans-Golden State Warriors 98-109
A végeredmény: 4-0 a Golden State javára.
Portland Trail Blazers–Memphis Grizzlies 109–115
Az állás: 3–0 a Memphis javára.