Vágólapra másolva!
A Cleveland Cavaliers és a Washington Wizards is 4-0-s összesítéssel jutott tovább vasárnap az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában.

A 27 pontos LeBron James vezette Cavaliers úgy győzött Bostonban, hogy ászai közül az olimpiai és világbajnok Kevin Love az első negyedben kidőlt vállsérülés miatt, J. R. Smith-et pedig kiállították dulakodásért. A Cleveland 2010 óta először nyert párharcot a rájátszásban, és a folytatásban a 3-1-re álló Chicago-Milwaukee csata továbbjutójával találkozik.

A Washington fennállása során először rukkolt elő 4-0-s söpréssel, a fővárosiak vasárnap már 32 ponttal is vezettek a Toronto ellen. A Wizards 1978-1979 után jutott be egymás után másodszor a keleti elődöntőbe, ahol az Atlanta vagy a Brooklyn vár rá.

A 31 pontos Monta Ellis vezette Dallas egyelőre megúszta a kiesést, és hazai sikerével 3-1-re szépített a Houston ellen. A Rockets a meccs derekán sorozatban 17 mezőnydobást rontott el, és bár a liga történetének legjobb tripladobó csapata volt az alapszakaszban, ezúttal 31 kísérletéből csak hét volt sikeres a vonalon túlról.

A címvédő San Antonio meglepetésre simán kikapott otthon a Los Angeles Clipperstől, melyben Chris Paul 32 pontot, Blake Griffin pedig 20 pontot és 19 lepattanót szerzett.

Főcsoport-negyeddöntő, Kelet:
Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 93–101
A végeredmény: 4–0 a Cleveland javára

Washington Wizards – Toronto Raptors 125–94
A végeredmény: 4–0 a Washington javára.

Nyugati főcsoport:
San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers 105–114
Az állás: 2–2.

Dallas Mavericks – Houston Rockets 121–109
Az állás: 3–1 a Houston javára.

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.