Hanga és Lóránt is jól játszik Olaszországban

Lóránt Péter, kosárlabda
HUNGARY, Szolnok : US James White (R) of Italian Grissin Bon Reggio Emila vies for the ball with Peter Lorant (L) of Szolnoki Olaj on February 11, 2014 during their basketball EuroChallenge match in the local sports hall of Szolnok, Hungary. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Lehet, hogy nem ér véget az Avellinóban kosarazó Hanga Ádám idénye az olasz bajnokság alsóházának zárása után. Lóránt jól játszik, de csapata szenved.

Az Avellino győzelemmel búcsúzott saját közönségétől, vasárnap 84-79-re verte a Cremonát. A spanyol Vitoria által kölcsönadott magyar légiós, hanga Ádám 27 perc alatt 11 pontot szerzett, majd így értékelt az MTI-nek:

"Örülök, hogy győzelemmel tudtunk búcsúzni hazai pályán a szezontól. Még egy találkozó vár ránk a héten, és vége az itáliai kalandomnak. Viszont lehet, hogy az idényemnek még nincs vége, a következő napokban kiderülhet sok minden..." - utalt arra, hogy a spanyol klub esetleg számít rá a bajnokság hajrájában.


A Pesarót erősítő Lóránt Péter hiába remekelt, együttese 83-67-re alulmaradt Cantuban, és a zárókörben derül ki, hogy kiesik-e az élvonalból.

Lóránt Péter (b) megállja a helyét Olaszországban is Forrás: AFP/Kisbenedek Attila


"Az utolsó fordulóban fog eldőlni a kiesésünk, amikor vasárnap a Casertát fogadjuk. A Caserta játékban van, mi nem találjuk a ritmust hetek óta. Élvezem a játékot, és ponterősen is játszom az utóbbi fordulókban, de csapatként nem tudunk sikeresek lenni" - mondta a magyar kosaras, aki 31 perc alatt 20 pontot dobott és 6 lepattanót gyűjtött.

Hangáék a 13., Lóránték pedig a 16., utolsó helyen állnak az élvonalban.