Vágólapra másolva!
Az egyik legjobb magyar kosárlabdázó, Lóránt Péter ereje teljében érzi magát, és olyan élményekkel gazdagodott Olaszországban, amilyenekkel korábban nem nagyon. Bennmaradt a Pesaróval, külföldön folytatná.

Lóránt Péter olasz klubja, a Pesaro bennmaradt Európa egyik legerősebb kosárlabdabajnokságának első osztályában, miután hazai pályán 80-70-re legyőzte a Casertát, amely így búcsúzott az első osztálytól.

"Még sohasem fordult elő olyan a Serie A történelmében, hogy két csapat ki-ki meccsen döntse el az utolsó fordulóban, hogy ki maradjon bent. Csak azért nem volt több a csarnokban 10 ezer tomboló nézőnél, mert nem tudták volna garantáni a szurkolók biztonságát" – mesélte szerdai sajtótájékoztatóján Lóránt András, aki a testvére és egyben a menedzsere is Lóránt Péternek.

Lóránt Pétert imádták a szurkolók forrás: Luca Toni


A római korszakában olasz bajnoki ezüstérmet is szerző Lórántot épp azért szerződtette a Pesaro, hogy segítsen a klubnak bennmaradni a bajnokságban. Húzóemberként, az utolsó fordulókban csapata legjobbja volt, a szurkolók nagyon megszerették, az ünneplés során is több ezren éltették – emlékezett vissza a magyar kosaras.

Külföldön akar maradni

A Pesarónak opciós joga van megvenni Lóránt Pétert, de a szerződés értelmében, ha sikerül június 30-ig csapatot találnia, akkor aláírhat máshova. Egyelőre több olasz klub is érdeklődik iránta, egy dolog biztos, hogy külföldön szeretné folytatni.

– mondta erről Lóránt. Az Origo kérdésére azt mondta, az NBA-ben biztosan nem fog játszani, mivel a játékstílusa nem felel meg az ottani atletikus kritériumoknak.

Az egyik legjobb magyar kosaras szerint pályafutása talán legjobb időszakát töltötte az olasz csapatnál. "Vegyes volt a szezon, az év elején volt egy térdműtétem, ami kicsit lelassított, de sikerült gyorsabban visszatérnem. Aztán karácsonykor jött egy kisebb bonyodalom, amikor a Szolnokkal közös megegyezéssel szerződést bontottunk, és elváltak az útjaink. Pesaróban azonban olyan élményekkel gazdagodtam, mint talán csak Szolnokon, amikor bajnokok lettünk" – mondta a 29 éves játékos.