Vágólapra másolva!
A magyar válogatott számára gyorsan véget érő női kosárlabda Európa-bajnokság helyosztóit a Syma Csarnokban rendezik, ami sok mindenre alkalmas, de sportesemények rendezésére nem annyira. A magyar azonban találékony fajta. 

Hétfőn a magyar U20-as válogatott már játszott a Symában egy felkészülési meccset, és az állapotokat látva a magyar lányok is megjegyezték az Origo helyszínen tartózkodó tudósítójának, hogy remélik, csak vicc, hogy itt fognak játszani Európa legjobb kosárlabdázói.

Nos, nem vicc, annak legalábbis erős lenne, hogy a románokkal közös rendezésű Eb helyosztóit egy olyan csarnokban játsszák, ahol – mivel nem sportlétesítménynek épült – nincsenek öltözők és zuhanyzók.

Lehet a Syma Csarnokban sporteseményt rendezni Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ezt a magyarok úgy oldották meg, hogy építkezéseken használt konténereket vittek a csarnokon belülre, ezekben öltöznek és zuhanyoznak a játékosok. A gondok közül az egyik, hogy ezek elég alacsonyak, így a gyakran kétméteresnél is magasabb kosaras hölgyek csak meggörnyedve férnek el bennük.

A másik pedig, hogy ezek a konténerek uniszex fürdőhelyiségként üzemelnek, így természetesen van bennük piszoár is. Mivel azonban ez egy női torna, elég furcsán festenek a mosdókban a piszoárok. De nincs semmi, amit ne lehetne egy kis magyaros leleménnyel megoldani, és a fifikás szittya elme most is megtalálta az álcázás legjobb módját.

Tudósítónk a helyszínen lőtte a képet Forrás: Origo