Vágólapra másolva!
A spanyol Laboral Kutxa Vitoriát erősítő Hanga Ádámé lett a hatodik forduló dobásblokkolása a férfi kosárlabda Euroligában.

A baszk együttes az olasz Armani Milant fogadta, és tízezer néző előtt 94-82-re nyert. A magyar légiós a kezdőötös tagjaként 25 perc alatt 7 pontot szerzett, és két dobásblokkolást mutatott be. Az egyik az Euroliga hivatalos YouTube-csatornáján a nap blokkjaként látható.

Vasárnap, a spanyol bajnokság hetedik fordulójában a Vitoria hosszabbítás után 87-79-re legyőzte a vendég Barcelonát, amely először kapott ki a szezonban. Hanga 33 perc alatt 8 pontot és három lepattanót gyűjtött, csapata 6/1-es győzelmi mérleggel a tabella negyedik helyén áll.

"Újra tökéletes hetet zártunk, és nem akármilyen ellenfelek ellen. Az Euroligában a top 16-ba jutásunk miatt kiemelt fontosságú volt a meccs, amelyet jó játékkal hoztunk is. A hétvégi bajnokin igazi rangadót vívtunk az addig veretlen Barcelonával. Spanyolországban nekünk van a legnagyobb, közel 16 ezres arénánk, amelyben a szurkolók hétről hétre fantasztikus hangulatot teremtenek" - mondta a magyar kosaras, hozzátéve: élvezi a játékot, a csapattársakkal remek az összhang a pályán és az öltözőben is.