Az NBA-sztár kihagyhatja az olimpiát

San Antonio Spurs, Tony Parker, NBA, kosárlabda
San Antonio Spurs Tony Parker (L) goes up for a shot against Los Angeles Clippers Chris Paul during the first half of their first round NBA playoff game at Staples Center in Los Angeles, California on May 2, 2015. AFP PHOTO/ Ringo Chiu
Vágólapra másolva!
Második gyermeke születése miatt elképzelhető, hogy a kosárlabdázó Tony Parker akkor sem lesz ott a riói olimpián, ha a francia válogatottnak sikerül részvételi jogot szereznie.
Vágólapra másolva!

A San Antonio Spurs négyszeres NBA-bajnok irányítója egy francia rádiónak mondta el, hogy nehéz helyzetben van, mivel felesége július végére várja gyermeküket, és elképzelhető, hogy emiatt nem áll majd a nemzeti csapat rendelkezésére.

"Beszélnem kell majd erről a válogatott vezetőivel, és természetesen a nejemmel is. A program mindenesetre nagyon sűrű" - nyilatkozta a 33 éves kosaras.

Tony Parker kihagyhatja a játékokat Forrás: AFP

A francia együttes még nem jutott ki a riói játékokra, ám a júliusi olimpiai kvalifikációs tornán ott lesz. A Fülöp-szigeteken július 4. és 10. között sorra kerülő hatcsapatos viadalról a győztes biztosítja helyét az olimpiára. Rióban augusztus 6. és 21. között zajlanak majd a kosárlabdázók küzdelmei.