Nagyot megy Hanga Ádám csapata

hanga ádám laboral kutxa vitoria kosárlabda
Lukas Lekavicius(L)of Zalgiris Kaunas vies with Adam Hanga(R)Laboral Kutxa Vitoria during the Euroleague Top 16 Basketball match Zalgiris Kaunas vs Laboral Kutxa Vitoria in Kaunas on December 30, 2015 / AFP / Petras Malukas
Vágólapra másolva!
Hanga Ádám csapata, a Laboral Kutxa Vitoria győzte le ebben a szezonban először az éllovas Valenciát a spanyol kosárlabda-bajnokságban.

A baszk együttes a 19. fordulóban vasárnap 79-73-ra nyert hazai pályán, a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 26 perc alatt 7 pontot gyűjtött. Ráadásul Hanga a liga honlapján a hétvége leglátványosabb megmozdulásait összegző top 7-ben is helyet kapott: egy félpályás felívelést követő zsákolása a második legszebb mozzanat lett.

"A Valencia vasárnap kora délutánig veretlen volt a 2015/2016-os bajnoki idényben. Este már nem tudták elmondani ezt magukról.

Tizenháromezer szurkoló hajtott bele minket a győzelembe, szuper hangulat volt!"

- nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves magyar kosaras, büszkén hozzátéve: az elmúlt tíz napban megverték a bajnokság három legjobb csapatát.

Hanga Ádám Forrás: AFP/Petras Malukas

"Két hét sincs már a Király Kupáig, úgyhogy tovabbra is sűrű a program" - mondta Hanga, akinek együttese 15/4-es győzelmi mérleggel a liga negyedik helyén áll.