Hanga Ádám megint óriásit ment

hanga ádám laboral kutxa vitoria kosárlabda
Lukas Lekavicius(L)of Zalgiris Kaunas vies with Adam Hanga(R)Laboral Kutxa Vitoria during the Euroleague Top 16 Basketball match Zalgiris Kaunas vs Laboral Kutxa Vitoria in Kaunas on December 30, 2015 / AFP / Petras Malukas
Vágólapra másolva!
Hanga Ádám volt csapata, a Laboral Kutxa Vitoria egyik legjobbja szerdán a spanyol kosárlabda-bajnokság 31. fordulójában.

A baszk együttes 6729 néző előtt 102-99-re nyert a vendég Joventut Badalona ellen, a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 35 perc alatt - csapatából a legtöbb időt a parketten töltve - 22 pontot és 7 lepattanót gyűjtött. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 30 lett, ezzel csapata és egyben a mérkőzés második leghasznosabb játékosának bizonyult.

"Nehéz meccsen vagyunk túl. Sokpontos derbi volt, a

Joventut az utolsó másodpercig meccsben volt ellenünk,

de sikerült itthon tartanunk a két pontot. Ezúttal nekem adódott a lehetőség, hogy támadásban segítsem a csapatot" - nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves kosaras, hozzátéve, így már biztosnak tűnik, hogy a Laboral pályaelőnnyel kezdi majd a rájátszást.

Hanga Ádám Forrás: AFP/Petras Malukas

Az Euroliga jövő hétvégi, berlini négyes döntőjébe jutott Vitoria 22/9-es győzelmi mérleggel a spanyol bajnokság negyedik helyén áll.