Szétverte a bajnokot a Körmend

Vojvoda Dávid, a Szolnoki Olaj KK (j) és Farkas Attila, az Egis Körmend (b) játékosa a férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében játszott Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend mérkőzésen a budapesti SYMA Rendezvényközpontban 2016. február 21-én.
Budapest, 2016. február 21. Vojvoda Dávid, a Szolnoki Olaj KK (j) és Farkas Attila, az Egis Körmend (b) játékosa a férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében játszott Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend mérkőzésen a budapesti SYMA Rendezvényközpontban 2016. február 21-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Körmend hazai pályán könnyedén legyőzte a címvédő Szolnokot, míg az Atomerőmű kikapott a vendég Alba Fehérvártól pénteken a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének negyedik mérkőzésén. Előbbi párharc 2-2-re áll, míg utóbbit a Fehérvár nyerte 3-1-re.

Eredmények, elődöntő, 4. mérkőzések:
Egis Körmend-Szolnoki Olaj KK 89-53 (22-17, 19-4, 20-17, 28-15)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-2
Atomerőmű SE - TLI-Alba Fehérvár 64-69 (20-13, 19-16, 9-20, 16-20)
A párharc végeredménye: 3-1 a Fehérvár javára

A kupagyőztes Körmend az amerikai Parish Petty révén végig vezetett a nyitónegyedben, majd a folytatásban Wesley Channels második triplájával 18 ponttal elhúzott. A bajnokcsapat a második játékrészben több mint hét percen át nem talált a gyűrűbe, és ebben a szakaszban mindössze négy pontot hozott össze.

Vojvoda Dávid, a Szolnoki Olaj KK (j) és Farkas Attila, az Egis Körmend (b) játékosa Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A 41-21-ről induló második félidőben folytatódott a szolnoki vesszőfutás,

25 pontos különbségnél a vasiak időnként már a közönségnek játszottak

. A meccs utolsó 10 percének nem maradt tétje, a Körmend könnyedén hozta a negyedik mérkőzést, így a 2-2-re álló párharc vasárnap dől el Szolnokon. A találkozó legeredményesebbje a körmendi Cole Dickerson lett 19 ponttal.

A fehérváriak már a döntőben

Pakson az összesítésben 1-2-es hátrányban lévő hazaiak úgy őrizték végig előnyüket az első félidőben, hogy mind az öt büntetőjüket kihagyták. A nagyszünetben így is már 10 ponttal vezettek (39-29).

A harmadik negyedben az ASE csak kilenc pontot szerzett, így a fehérváriak fordítottak, és a hajrá izgalmasan alakult. A zárópercekben fej fej mellett haladt a két gárda, aztán a Fehérvár bizonyult hatékonyabbnak, így nagy csatában nyert, és 3-1-es összesítéssel jutott tovább a fináléba. A meccs legjobbja a 20 pontos paksi Lee Robinson volt.