Vágólapra másolva!
Óriási mérkőzésen hét ponttal győzött a Golden State Warriors kosárlabdacsapata az Oklahoma City Thunder otthonában, ezzel 3-3-ra alakította az állást a Nyugati főcsoport döntőjében. A mindent eldöntő hetedik összecsapásra kedd hajnalban kerül sor a Warriors pályáján.

A vendégeknél Klay Thompson 41 pontot szerzett, közte rájátszás-rekordot jelentő 11 hárompontost. Csapattársa, az elmúlt két alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry 31 ponttal, 10 lepattanóval és 9 gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

A Thunder két kiválósága, Kevin Durant és Russell Westbrook ezúttal sokat hibázott, előbbinek 31 dobásából csak 10 volt sikeres, utóbbi 27-ből 10-et értékesített. Westbrook különösen a záró negyedben rontott sokat, hiszen négy eladott labdája is volt.

Klay Thompson 41 pontot szórt Forrás: Twitter/Warriors

A közép-európai idő szerint kedd hajnalban sorra kerülő hetedik mérkőzésen a Golden State - amely az alapszakaszt NBA-rekordot jelentő 73 győzelemmel és mindössze 9 vereséggel zárta - hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást, és az NBA történetének tizedik csapata lehet, amely 3-1-es hátrányból fordít meg egy párharcot a rájátszásban.

Eredmény, NBA, Nyugati főcsoport, döntő, 6. mérkőzés:
Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors 101–108
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3.