Hanga Ádám mindenhol remekelt

Hanga Ádám akció Hanga Ádám magyar válogatott kosárlabdázó
Kecskemét, 2016. augusztus 31. Hanga Ádám (k) a kosárlabda Európa-bajnoki selejtező 1. fordulójában játszott Magyarország - Nagy-Britannia mérkőzésen a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2016. augusztus 31-én. Magyarország - Nagy-Britannia 96-77. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Hanga Ádám a Baskonia Vitoria Gasteiz legjobbja volt az Euroligában és a spanyol kosárlabda-bajnokság ötödik fordulójában is a hétvégén.

Az Euroligában legutóbb negyedik baszk gárda péntek este 78-73-ra kikapott a litván Zalgiris Kaunas vendégeként, a magyar csapatkapitány 34 perc alatt 18 pontot és 4 gólpasszt gyűjtött.

Vasárnap a vitoriaiak a Badalonához látogattak, és 90-83-as győzelmet arattak. Ezen a meccsen Hanga 28 perc alatt 16 ponttal és 2 lepattanóval zárt, ezzel csapata legjobb dobója volt, együttese pedig 4/1-es győzelmi mérleggel a tabella harmadik helyén áll.

"Értékes győzelem lett volna Litvániában, de sajnos a végjáték elment. Bargnani kipontozódott a negyedik negyed közepén, támadásban nem találtuk magunkat, és emiatt ott hagytuk a két pontot. Sok időnk nem volt, hiszen vasárnap már Katalóniában léptünk pályára, ahol több jó egyéni teljesítmény segített hozzá minket a győzelemhez" - mondta a 27 éves légiós, hozzátéve: a héten spanyol rangadó lesz az Euroligában, ugyanis a Real Madrid a soron következő ellenfelük.