Nem bírt a Memphis védelmével a Warriors

Memphis Grizzlies v Los Angeles Clippers GettyImageRank1 SPORT BASKETBALL NBA topics topix bestof toppics toppix
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 16: Marc Gasol #33 of the Memphis Grizzlies celebrates his three point basket for a lead over the LA Clippers during the final seconds of the fourth quarter at Staples Center on November 16, 2016 in Los Angeles, California. The Grizzlies won 111-107. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NBA szombati játéknapján a Golden State Warriors csúnya pofonba nézett bele Memphisben, míg a Cleveland LeBron James vezérletélvel kiküzdötte a győzelmet a Charlotte ellen. Remekelt a Los Angeles Clippers is, különösen Chris Paul volt elemében.

A liga legjobb támadó gépezete (115,1 pont meccsenként), azaz a Golden State Warriors a liga legjobb védelméhez (99,9 pont/meccs), vagyis a Memphis Grizzlieshez látogatott. A bölcsek ugyan azt mondják, hogy meccseket a támadók, bajnokságot viszont a védelmek nyernek, addig most a meccset is az utóbbiak nyerték, méghozzá tükör simán, 110-89-re lépte le a Memphis a Warriorst.

A hazaiaknál számos remek teljesítmény volt, a kezdő ötös minden tagja dupla számjegyű pontig jutott (élen a 19-et dobó Marc Gasollal és Tony Allennel). JaMychel Green sorozatban ötödik meccsén hozott össze egy dupla-duplát (ezúttal 14 pont és 10 lepattanó formájában).

A Grizzlies már az első negyedet is 31-16-ra nyerte, a félidőben pedig 61-38-ra vezetett, ilyen kevés ponton még senki nem tarotta a kaliforniaiakat egy félidőben ebben a szezonban.

A Grizzlies a második a harmadik negyedben már 30 ponttal is vezetett, úgyhogy örülhet a GSW, hogy a végén 21 pontos veréssel megúszta a kirándulást. Az oaklandieknél Kevin Durant volt a legeredményesebb 21 ponttal, míg Stephen Curry 17-ig jutott. Ez volt a Grizzlies sorozatban aratott hatodik győzelme.

Ebben minden benne van:

Ha nem is könnyen, de nyert a címvédő Cleveland Cavaliers hazai pályán a Charlotte Hornets ellen. Tette ezt, természetesen, a 44 pontig jutó LeBron James vezérletével, aki újra fantasztikus estét zárt. A pontok mellé kiosztott tíz gólpasszt, leszedett kilenc lepattanót, szerzett három labdát és még egy blokkot is jegyzett. És immár ő az egyetlen játékos az NBA történetében, aki karrierje során legalább 27000 pontot, illetve 7-7000 gólpasszt és lepattanót jegyez.

A két tirplát bevágó Kyrie Irving is átlépett egy mérföldkövet, James és Mark Price mellett ő a Cavs történetének egyetlen játékosa, aki több mint 600 triplát dobott.

A Los Angeles Clippers nagyon elkalapálta szegény New Orleans Pelicanst, amiben elsősorban a kaliforniaiak irányítója, Chris Paul volt a ludas. A labdaeladások statisztikába való felvétele, azaz az 1977-78-as szezon óta ő az első játékos, aki úgy dobott egy meccsen 20 pontot és adott 20 gólpasszt, hogy nem írtak a neve mellé eladott labdát.

Ugyancsak nagy verésnek volt kis gazdája a Brooklyn Nets. Ők a San Antonio Spurs vendégeként kaptak ki 29 ponttal úgy, hogy a texasiak a meccs során már 38-cal is vezettek. A Spurs legjobbja a 30 pontot jegyző Kawhi Leonard volt.

Eredmények:

Clevaland Cavaliers - Charlotte Hornets 116-105
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 110-89
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 130-101
Houston Rockets - Dallas Mavericks 109-87
Chicago Bulls - Miami Heat 105-100
Utah Jazz - Sacramento Kings 104-84
Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 133-105
Indiana Pacers - Portland TrailBlazers 118-111
Orlando Magic - Denver Nuggets 113-121
Washington Wizards - Milwaukee Bucks 110-105