AS Roma AS Roma

Bajnokok Ligája - Döntő szakasz

4
2

Rome (Olaszország), Olimpiai Stadion, 2018.05.02., 02:00

Liverpool Liverpool
KözvetítésCsapatok
159

Köszönjük a figyelmüket. Tartsanak velünk legközelebb is. 

158

A Liverpool 7-6-os összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Real Madriddal fog összecsapni május 26-án, Kijevben. 

152

Ezzel a góllal szerezte meg a vezetést az AS Roma. 

137

Alexander-Arnold kezezése.

124

Ezzel a góllal egyenlített az AS Roma.

121

A bosnyák Edin Dzeko legutóbbi öt Bajnokok Ligája-mérkőzésén gólt szerzett. Ez a leghosszabb széria, amit AS Roma-játékos valaha produkált a sorozatban. 

119

A Liverpool-AS Roma párosításban eddig két mérkőzésen 11 gól született. Ez minden idők leggólgazdagabb Bajnokok Ligája-párharca.

108

Salah (10), Firmino (10) és Mané (9) a Bajnokok Ligája történetének leggólképesebb triója. A 2013/14-es szezonban a Real Madrid BBC-je (Bale-Benzema-Cristiano Ronaldo) 28 gólig jutott.

99

A Liverpool a Real Madrid után a Bajnokok Ligája történetének második csapata lett, amely idegenben 20 gólig eljutott. A Királyi Gárda a 2013/14-es szezonban szerzett ennyit.

94

Vége a mérkőzésnek. Az AS Roma 4-2-re legyőzte a Liverpoolt, amely első vereségét szenvedte el a Bajnokok Ligája idei kiírásában. 

93

Radja Nainggolna a kapu közepébe bombázta a tizenegyest, de az összképen nem változtat. 

93

Tizenegyeshez jutott az AS Roma! Cengiz Ünder átvétele után Klavan kezére pattant a labda. 

92

Cserélt egy harmadikat a Liverpool. Alexander-Arnold helyére Nathaniel Clyne érkezett. 

91

Három perc lesz a hosszabbítás.

90
Sárga lap: Dominic Solanke
90
Szabadrúgás: Radja Nainggolan
90
Csere le: Trent Alexander-Arnold
90

Solanke kapott sárga lapot időhúzásért. 

87
Csere le: Roberto Firmino
87

Cserélt a Liverpool. Firmino helyére Dominic Solanke érkezett. 

86
Assist: Aleksandar Kolarov
86
Gól: Radja Nainggolan
86

Megszerezte a vezetést a Roma. Radja Nainggolan elemi erővel lőtt 21 méterről a jobb alsó sarokba. Karius nem is reagált a bombára. 

85

És a partnere, a liverpooli Andy Robertson is. 

84
Sárga lap: Konstantinos Manolas
84
Sárga lap: Andrew Robertson
84

Manolas kapott sárga lapott kakaskodásért. 

83
Csere le: Sadio Mane
83

Cserélt a Liverpool. Sadio Mané helyére Ragnar Klavan érkezett. 

80

Egy jobboldali keresztlabda után Dzeko került ziccerbe, nyolc méterről megcélozta a hosszú alsó sarkot, de Karius parádés mozdulattal hárított. 

79

Egy visszagurított labdát Schick lőtt el 18 méterről, de nem találta el a kaput. 

78

Kolarov baloldali beadására Antonucci robbant be a rövid oldalon, de nem akrobatikus mozdulatával nem tudta kapura irányítani a labdát. 

77

Florenzi kulcsolta össze hátulról Mané lábait. Sárga lap. 

77

Ezzel a góllal szerezte meg másodszor is a vezetést a Liverpool.

76
Sárga lap: Alessandro Florenzi
75
Csere le: Stephan El Shaarawy
75

Harmadik cserelehetőségét is kihasználta a Roma. El Shaarawy helyére Mirko Antonucci érkezett. 

73

Az utóbbi percekben a Liverpool játékosok a római térfélen gurigáznak, de nagyon nem erőltetik a támadásokat. 

71

Dzeko lekészített labdájára a frissen beállt Gonalons érkezett, de 18 méterről jócskán fölé lőtt. 

69
69

Cserélt a Roma. De rossi helyére Gonalons érkezett az utolsó húsz percre. 

69

Lezárhatta volna a meccset a Liverpool. Salah adott remek labdát Firminónak, a brazil csatár hét méterről a jobb alsó sarok irányába lőtt, de Alisson spárgázva védett. 

65

Feltámadt a Roma. De Rossi védők mögé belőtt labdája Dzekonál landolt, a bosnyák támadó hét méterről lőtt, de egy métert célt tévesztett. 

62

Óriási helyzet és egy meg nem adott tizenegyest. Dzeko csúsztatott fejese után Alexander-Arnold fejebe rúgta a labdával Schicket, az tovább pattant a hosszún érkező El Shaarawyhoz, aki öt méterről lőtt, azonban Alexander-Arnold belelépett, és kézzel blokkolt. A játékvezető nem adott tizenegyest. 

60

Kis híján átvette a vezetés a Roma. De Rossi hosszú indítását Cengiz Ünder futotta be, nyolc méterre a kaputól belepöckölt a labdába, de Karius éber volt, és fogta a jobb alsóba tartó labdát. 

57

Ezzel a góllal szerezte meg a vezetést a Liverpool. 

56

Kolarov baloldali szabadrúgására Dzeko érkezett a hosszú oldalon, hat méterről fölé fejelt. 

54

Újabb Liverpool-helyzet. Mané szöktette a baloldalon Robertsont, a fiatal szélső a kapu elé lőtte a labdát, de középen nem volt érkező. 

53
Csere le: Lorenzo Pellegrini
53

Cserélt a Roma. Pellegrini helyén a török Cengiz Ünder folytatja. 

52
Assist: Stephan El Shaarawy
52
Gól: Edin Dzeko
52

Egyenlített a Roma! El Shaarawy becselzte magát a tizenhatoson balülre, célba vette a bal alsó sarokt. A labdát Karius pont Dzeko elé tenyerelte, aki értékesítette a kipattanót. 

49

A Roma egyre feljebb tolja a védelmi vonalát. Salah az elmúlt két percben kétszer is elfutott, de les miatt mindkét helyzetet visszafújta a játékvezető. Azonban minden liverpooli kontra életveszélyes. 

47

Salah lőtt 17 méterről, a labda azonban megpattant és pont Alisson kezébe csorgott. 

46

Pellegrini kerülhetett volna helyzetbe, de elcsúszott a talpba alatt a balról érkező keresztlabda. 

46

A Liverpool kezdte a második félidőt. 

46

Vége az első félidőnek. Remek mérkőzést láthatunk. Bízunk a hasonló folytatásban. 

44
Sárga lap: Dejan Lovren
44

El Shaarawy futott el a baloldalon, ezúttal kifelé cselezett, megtolta a labdát Lovren mellett, aki fellökte. A játékvezető sárga lapot adott. 

42

Szép Roma-akció végén Nainggolan fejelte a labdát Florenzi elé, aki 14 méterről dropból lőtt, de a kísérlete fél méterrel elkerülte a kaput. 

40

Most a Roma kontrázott. El Shaarawy indult meg a baloldalon, majd egy befele cselt követően betört a tizenhatoson belülre, és egy hatalmasat esett. A játékvezető azonnal intett neki, hogy pattanjon fel. 

38

Megint a Roma támad, de a hazaiak nem tudnak kidolgozott helyzetig eljutni. A vendégek továbbra is kontráznak. Nem is akárhogyan. 

35

Stephan El Shaarawy 18 méterről leadott lövése megpattant Milneren, szerencséjére a labda a jobb kapufán csattant. 

30

Újra visszaállt a mérkőzés eleji forgatókönyv. A Roma támad, míg a Liverpool várja a kontralehetőségeket.

28

Az AS Romának négy gólt kellene szereznie a hosszabbítás kiharcolásához. 

26

Újra vezet a Liverpool! Alisson a szöglet után középre öklözte a labdát, Edin Dzeko azonban rossz helyre fejelte azt, az érkezp Wijnaldum pedig öt méterről a kapuba fejelt. 

25
Gól: Georginio Wijnaldum
24

Robertson indult meg a baloldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd az alpvonalról visszatálalt az érkező Manénak, aki 5 méterről Alisson lábába rúgta a labdát. 

23

A Liverpool legutóbb a 2007/2008-as kiírásban, a Chelsea elleni elődöntőben kapott öngólt. Akkor a norvég John Arne Riise volt az elkövető.

21

A brazil Roberto Firmino már 10 találatnál és 7 gólpassznál jár a Bajnokok Ligája idei szezonjában. Ő a sorozat történetének első játékosa, aki legalább 7 gól és 7 gólpasszt szerzett egy idényben.

19

Tizenegyest reklamálnak a rómaiak! Egy felívelés után Schick fejelte le Lovrent, akinek a kezére pattant a labda. A játékvezető a sípjába fújt, de nem tizenegyest ítélt, hanem lökés miatt szabadrúgást kifelé. 

15
Öngól: James Milner
15

Ezzel a góllal egyenlített a Roma.

15

Komikus góllal egyenlített az AS Roma. Egy jobb oldali beadásra Stephan El Shaarawy érkezett a hosszú oldalon, középre fejelt, a labdát azon Van Dijk kirúgta, de pont az előtte álló James Milner fejét találta telibe. Az angol válogatott középpályásról pedig visszapattant a labda a kapuba. 

14

Újabb liverpooli kontra. Salah kapott labdát a jobb oldalon, mint az első meccsen tolt egyet befelé, majd a hosszú sarok irányába tekert, de ezúttal Alisson kezében landolt. 

11

A Roma azonnal megindult az egyenlítésért. Dzeko tört be balról a tizenhatoson belülre, majd élesen középre lőtt, de senki nem érkezett a labdájára.

9
Gól: Sadio Mane
9
Assist: Roberto Firmino
9

Az első Liverpool-támadás után megszületett az első gól. Radja Nainggolan eladott labdája után Roberto Firmino indult meg a Roma kapuja felé, majd a balján érkező Sadio Manéhez passzolt, aki higgadtan értékesítette a ziccert. 

8

Hazaiak a középpályán megpróbálják csírájában elfolytani a Liverpool próbálkozásait. De Rossinak szabály szerelése még nem volt a mérkőzésen. 

6

Florenzi kísérletezett jó 30 méterről, a kőkemény löket fél méterrel elkerülte a Liverpool kapuját. 

6

Kolarov előrevágott labdáját Dzeko szerezte meg a tizenhatos vonalán, betört az ötösre,de éles szögből nem találta el a kaput. 

4

A labda először került a Roma korábbi játékosához, Mohamed Salahoz, akit hangos fújolással köszöntenek. 

3

Ahogy az várható volt, a Liverpool ezúttal nem támadja le a Romát, hanem visszahúzódik a saját térfelére, bízva a gyors kontratámadásokban. 

1

Máris itt az első római helyzet. Stephan El Shaarawy középre kanalazott labdáját Edin Dzeko fejelte el öt méterről, de nem talált kaput. 

1

A Roma kezdte a mérkőzést. 

0

A két csapatkapitány, Jordan Henderson és Daniele De Rossi választanak térfelet. 

0

A csapatok már a pályán. Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

0

Az AS Roma az egyetlen csapat a Bajnokok Ligája idei kiírásában, amelyik hazai pályán még nem kapott gólt.

0

Az angol csapat felkészülését egy váratlan esemény zavarta meg: Jürgen Klopp vezetőedző és egyik segítője, Zeljko Buvac összeveszett, így utóbbi - egyelőre úgy tűnik, csak átmenetileg, az idény végéig - már nem tagja a szakmai stábnak. A bosnyák tréner 17 éve segíti Kloppot, korábban Mainzban és a Borussia Dortmundnál is együtt dolgoztak. A német vezetőedző a stábból önmagát a "szívnek", Buvacot az "észnek", míg másik asszisztensét, Peter Krawietzet a "szemnek" nevezte egy interjúban.

0

A csapat észt hátvédje, Ragnar Klavan figyelmeztetett, hogy ugyanúgy támadó felfogásban játszanak majd, mint korábban, és a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy biztosítsák helyüket a fináléban.

 

"Ellenfelünk természetesen tisztában van azzal, milyen erőteljes és elsöprő a támadójátékunk. Jó csapat vagyunk, és nagyon jó a helyzetünk, úgyhogy nem kell félnünk. Ha a saját stílusunkban játszunk, ahogy mindig szoktuk, ott lehetünk a döntőben. Már csak egy meccs választ el tőle" - magyarázta a tapasztalt védő.

0

A Liverpool a selejtezőt is beleszámítva még veretlen a Bajnokok Ligája mostani idényében, ráadásul a negyeddöntőben kettős győzelemmel búcsúztatta az angol bajnok Manchester Cityt.

0

Bár a rómaiak a bajnokságban már hatszor kikaptak hazai pályán, a BL-ben még veretlenek odahaza. Nem jó előjel azonban számukra, hogy a legutóbbi hat oda-visszavágós párharcot elveszítették angol klubcsapatokkal szemben.

0

Az angliai mérkőzésén sokáig úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás, hiszen a hazaiak a sebességkülönbséget kihasználva már 5-0-ra is vezettek, a hajrában azonban az AS Roma csökkenteni tudta a hátrányát. Eusebio Di Francesco szintén kijelentette, hisznek a fordításban.

 

"Rendkívüli dolgot vittünk véghez a Bajnokok Ligájában a mostani idényben. Ez egy nagy utazás számunkra, és most sem akarunk megállni. Optimista természetű vagyok, és szeretnék ünnepelni a lefújás után" - nyilatkozta.

0

A rómaiak cseh középcsatára, Patrik Schick leszögezte, van esélyük három gólt szerezni, mivel ellenfelük védekezése nem olyan erős, mint a támadójátéka. Az olasz csapat a negyeddöntőben is jelentős hátrányba került az első meccsen, hiszen 4-1-re kikapott Barcelonában, ám a visszavágón 3-0-ra győzött a Stadio Olimpicóban, és nagy meglepetésre továbbjutott.

 

"Azon a találkozón csodálatos volt a hangulat, és ha lehetséges, a Liverpool ellen ez fokozódik majd. Félelem nélkül, nagy elszántsággal és bátorsággal kell kimennünk a pályára" - szögezte le a cseh csatár.

0

Az AS Roma összesítésben 5-2-es hátrányból kezdi majd a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóját, ennek ellenére változatlanul a továbbjutás a célja a Liverpoollal szemben.

0

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat!

 

Hamarosan kezdődik az AS Roma-Liverpool Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó mérkőzés.