Társoldalunk:
,
 
 
 
 
Élő Lefújva
Csapatok
Élő
Frissítés
Főbb események
20:51

Köszönjük a figyelmüket, tartasank velünk legközelebb is. 

20:50

A Ferencváros játékosai elkeseredetten veszik tudomául a végeredményt, de a szurkolók vastapssal jutalmazták a produkciót. 

94

A játékvezető lefújta a mérkőzést. 

94

Időközben az Újpest kapott egy harmadik gólt is, így 3-1-re kikapott a Nyeftcsi Baku otthonában. 

91

Ez hihetetlen. A 91. percben egyenlített a Makkabi. Atar gyújtött be egy labdát, majd 20 méterről kapura lőtt, csemege lett volna Dibusznak, de Miha Blazicon megpattant a labda, ami így a bal alsó sarokban kötött ki. 

1-1
90

Böde Dániel indult meg a kapu felé, megcsinált egy cselt Atar mellett, de felrúgta, így kapott egy sárgát. 

88

Nem sokon múlt a Makkabi egyenlítése. Egy kijátszott helyzet végén Micha lőtt kapura 9 méterről, de Lovrencsics Gergő a kapu torkában fejjel hárított. 

87

Botka próbálkozott lövéssel 18 méterről, de nem találta el a kaput. 

86

Cserélt a Makkabi. A végig veszélyesen játsszó Rikan helyére Yeini érkezett. 

85

Böde Dániel próbált labdát szerezni, de Peretz hátsó fertájába rúgott, amiért sárga lapot kapott. 

83

Atzili lőtt távolról, de Dibusz ezúttal is érzékelte, hogy nem jelent veszélyt a kapura, és okosan kiengedte a labdát.

20:36

Időközben a Nyeftcsi Baku átvette a vezetést az Újpest ellen, az állás: 2-1.

80

Thomas Doll is kihasználta utolsó cserelehetőségét. Böde Dániel érkezett Kjartan Finnbogason helyére. 

79

Cserélt a Makkabi. Atzili érkezett Kjartansson helyére. 

78

Fernando Gorriarán ismét megvillant. A Fradi uruguayi játékosa három embert cselezett ki a tizenhatosnál, megcsinálta a nehezét, de 10 méterről az oldalhálóba lőtt. Gyönyörű jelenet volt. 

76

Varga Roland helyén pedig a 4-szeres ukrán válogatott, Ivan Petriak folytatja a játékot. 

75

A megsérült Lanzafame helyére Leandro érkezett a Fradiba. 

74

Egy izraeli szöglet után röviden szabadítottak fel a ferencvárosi védők, a kipattanóra Atar érkezett, 18 méterről kapura bombázott, de Dibusz bravúrral védett. 

71

A Fradi olasz támadója, Davide Lanzafame húzza a lábát, lehet hogy hamarosan le kell cserélni. 

70

Dasa jobb oldali beadására Schoenfeld érkezett lendületből, de Lovrencsics Gergő a kapu torkában hatalmasat mentett. 

67

A Ferencváros izlandi játékosa, Kjartan Finnbogason kapott sárgát miután egy fejpárbajban keményen lekönyökölte Rikant. 

64

Cserélt a Makkabi. A kiállítást megúszó Golasát lekapták a pályáról, a helyére Atar érkezett. 

63

Ritmust váltott a Makkabi. Kjartansson vett át egy labdát háttal a kapunak, nyolc méterről befordult, de a középre tartó lövését Dibusz fogta. 

61

És büntet a futball! A szabadrúgás után röviden szabadítottak fel a vendégek, Szpirovszki elpattant a labda, aki félmagasan a kapu bal oldalába lőtt 11 méterről. 

1-0
59

Golasa páros lábbal rácsúszott Lanzafaméra, a Fradi olasz támadója a földön marad. Az izraeli csapat játékosa valami csoda folytán megúszta sárga nélkül, pedig már volt neki egy. 

20:13

Az Újpest FC továbbra is 1-1-s döntetlentre áll a Nyeftcsi Baku otthonában. 

57

Egy jobb oldali szöglet után Dasa fejelt kapura, de Dibusz kezében landolt a labda. 

20:11
Tizenhétezer néző a Groupama Arénában
Fotó: Csudai Sándor - Origo
20:10

Davide Lanzafamét rendesen faragják az izraeli csapat védői

Fotó: Csudai Sándor - Origo
54

Kis híján megszerezte a vezetést a Makkabi. Micha átadása után Rikan bombázott 18 méterről, szerencsénkre a labda elkerülte a jobb kapufát. 

52

Dasa jobb oldali szögletét Tibi fejelte kapura, nem jelenetett veszélyt Dibusz Dénesnek. 

50

A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzetét hagyta ki a Ferencváros. Varga Roland szabadrúgására Davide Lanzafame érkezett, 11 méterről kapura fejelt, de pont Rajkovic kezében landolt a labda. 

20:03

Kjartan Finnbogason, a Fradi izlandi szerzeménye

Fotó: Csudai Sándor - Origo
47

Az izraeli csapat birtokolja most a labdát, de egyelőre át sem lép a Ferencváros térfelére. 

46

A Makkabi kezdte a második félidőt. 

45

Vége az első félidőnek!

45

Varga Roland 30 méteres szabadrúgása egyenesen a jobb alsó sarokba tartott, de Rajkovic leért a kemény lövésre, és védeni tudott. 

19:45

17 120 néző a Groupama Arénában. 

44

Schoenfeld vett le mellel egy hosszú indítást, Frimpong szorításában kapura ollózta a labdát, de pont a jól helyezkedő Dibusz kezébe ment. 

42

Lovrencsics Gergő végezhetett el szabadrúgást ígéretes helyről, de a jobbhátvéd Dasa kifejelte a labdáját. 

38

Az imént sárga lapot kapó Golasa indult meg a Fradi kapuja felé, 25 méterről lövéssel próbálkozott, de kis híján taccs lett a kísérletéből.

36

Bőle Lukács indult meg a bal oldalon, Golasa azonban hátulról elkaszált. Megvan a mérkőzés első sárga lapja. 

33

Rikan kapott labdát, majd egy cselt követően 22 méterről kapura tekert, de Dibusz látta, hogy a labda nem megy kapura, így hidegvérrel kiengedte. 

31

Dasa húzott el a jobb oldalon, azonban Gorriarán a félpályánál okosan szabálytalankodott ellene, így nem történt komoly baj. 

28

Szerencsére nem történt komoly baja az izlandi játékosnak, folytatni tudja a játékot. 

27

Ápolás. Dasa jobb oldali szögletét Finnbogason fejelte ki, de ütközött egy Makkabi-játékossal és lent maradt a földön. 

24

A Ferencváros újra átvette a játék irányítását. Thomas Doll csapata sokkal többet birtokolja a labdát, és a kapura is veszélyesebb. 

21

Varga Roland kapott remek labdát Botka Endrétől, hagyta egyet pattani, majd 13 méterről bombázott, de a kísérlete jócskán elkerülte a kaput. 

19:20

A 24. percben a Nyeftcsi Baku egyenlített az Újpest ellen. 

18

Davide Lanzafame kapott kiugratást, megtolta a labdát a kivetődő Rajkovic mellett, aki elhúzta a lábát. A tizenegyes azonban elmaradt, mert az akció az izlandi Kjartan Finnbogason szabálytalanságával indult. 

17

Az eddigi legszebb jelenet: Fernando Gorriarán két gyönyörű cselt követően betört a tizenhatoson belülre, de az érkező Tibi sajnos becsúszva szerelni tudta a Fradi uruguayi játékosát a kaputól 11 méterre. 

15

Varga Roland jobb oldali szabadrúgását Dasa kifejelte, a kipattanóra Botka Endre startolt rá, de összerúgtak Tibivel, és mindketten a földön maradtak.

13

Egyelőre kiegyenlített mérkőzést láthatunk. A Ferecváros egy veszélyes megpattanó beadással, míg a Makkabi egy életerős távoli lövéssel veszélyeztetett. 

10

Az utóbbi percekben a Makkabi átvette a játék irányítását, Rikan 25 méterről megeresztett bombája nem sokkal kerülte el Dibusz kapuját. 

7

Kis híján megszerezte a vezetést a Ferencváros. Varga Roland futott el a jobbszélen, a beadásába Saborit szerencsétlenül csúsztatott bele, a labda pedig csak pár centivel kerülte el a jobb felső sarkot. 

19:06

Időközben az Újpest FC Nagy Dániel góljával megszerezte a vezetést a Nyeftcsi Baku otthonában. 

6

Továbbra is a Fradi irányítja a játékot, a Makkabi egyelőre nem jelent veszélyt a kapura. 

2

Botka Endre tört be a tizenhatoson belülre, 10 méterről kapura lőhetett volna, de egy hátulról érkező védő az utolsó pillanatban szögletre mentett előle. 

19:02

A szintén Európa Liga-szereplő Újpest FC Azerbajdzsánban lép pályára a Nyeftcsi Baku vendégeként. Természetesen a lila-fehérek mérkőzésének alakulásáról is beszámolunk.

2

Egyelőre a Ferencváros térfelén zajlik a játék. A zöld-fehérek játékosai nyugodtan gurigáznak hátul. 

1

A Ferencváros kezdte a mérkőzést. 

18:54

A csapatok már a játékoskijáróban, hamarosan kezdődik a mérkőzés.

18:46

A zöld-fehérek kapusa, Dibusz Dénes úgy látja, talán a lehető legnehezebb ellenfelet kapták az Európa Ligában, ám mellettük szól, hogy edzőjük a korábbi évekhez képest bővebb keretből meríthet. 

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa

Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy a visszavágón reális esélyünk legyen a továbbjutás kiharcolására" - jelentette ki a kapus, aki szerint ehhez maximális koncentrációra lesz szükség a részükről. Hozzátette: nem lesznek bennünk olyan rossz emlékek, amik miatt önbizalomhiánnyal lépnének pályára, s nagyon motiváltak lesznek a csütörtöki budapesti mérkőzésen.

18:45

A Ferencváros vezetőedzője úgy érzi, a nyáron érkezett hét játékossal erősödött a csapata, és bár az utóbbi napokban javult a sérültek állapota, nehéz lenne megmondani, hogy a zöld-fehérek pontosan mire képesek.

 

"Nagyon fontos, hogy itthon ne kapjunk gólt, mert az elmúlt évek nemzetközi kupamérkőzésein mindig akadt egy-két olyan egyéni hiba, amely megnehezítette a továbbjutást" - hangoztatta Thomas Doll.

18:45

A német szakember dicsérte a zöld-fehérek csütörtök esti ellenfelét.

 

"Nehéz ellenfelet sorsoltak nekünk, hiszen a Makkabi az elmúlt években többször is a nemzetközi kupák csoportkörébe került" - fogalmazott Thomas Doll, aki emlékeztetett arra, hogy az izraeli csapatok nagyon technikás futballt játszanak.

18:44

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője szerint a papírforma alapján nem az ő csapata a Makkabi Tel-Aviv elleni labdarúgó Európa Liga-párharc esélyese, de úgy érzi, a nyáron érkezett Davide Lanzafame és az izlandi Kjartan Finnbogason olyan tapasztalt játékosok, akik gondot okozhatnak az izraeli együttesnek.

18:43

Köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a Ferencváros-Makkabi Tel-Aviv Európa Liga-selejtező mérkőzés. Kövessék velünk élőben az összecsapást.