Társoldalunk:
,
 
 
 
 
Élő Lefújva
Csapatok
Élő
Frissítés
Főbb események
21:53

Köszönjük a figyelmüket, tartasanak velünk legközelebb is. 

96

És így is van. Javier Estrada lefújta a mérkőzést! A Vidinek még mindig élnek a Bajnokok Ligája álmai, de az őszi Európa-liga-indulás már garantált!

96

Egy baloldali beívelésre Kovácsik Ádám mozdult ki és magabiztosan magához ölelte a labdát. Ez a vége!!!!

95

Nego szerzett labdát a tizenhatoson belül, majd csinált egy megkerülős cselt és kivágta a labdát. A francia szélső ma is óriásit játszik.

95

Ismét cserél a Vidi. Danko Lazovics helyére Tamás Krisztián érkezik a magyar csapatba.

93

Marcus Antonsson baloldali beadására Markus Rosenberg robbant be, öt méterről kapura fejelt, Kovácsik azonban vetődvár hárított. Nagyon kellett. 

92

Továbbra is nyomnak a svédek, de a székesfehérváriak hősiesen állják a rohamokat. 

21:46

Ezúttal is Loic Nego volt a Vidi egyik legjobbja

Fotó: Polyák Attila - Origo
90

A játékvezető hat percet hosszabbít. 

90

Egy svéd szabadrúgás után Markus Rosenberg szabálytalankodott Juhász Rolanddal, kifelé rúghat a Vidi. 

89

Két perc van hátra a mérkőzésből. Újra cserél a Vidi. Kovács István helyére Huszti Szabolcs érkezik. 

86

Egy szabadrúgás-figura után Soren Rieks esett el Stopira mellett a tizenhatoson belül, de nem kapott tizenegyest. 

85

Hamarosan Huszti Szabolcs is játékra jelentkezik, hogy segítse a csapatot a rutinjával. 

84

Cserél a Vidi. Boban Nikolov helyére Pátkai Máté érkezik a hajrában. 

83

Lazovics indult el a Malmö kapuja felé, az körömpasszal próbálta indítani a lyukra befutó Nikolovot, de egy ütemmel később adta neki a labdát, így elmaradt a helyzet. 

81

A svédek teljesen átvették a játék irányítását. A Vidi most tíz emberrel védekezik a saját térfelén, de egy veszélyes kontratámadás mindig benne van a játékban. 

80

Bő tíz perc van hátra a mérkőzésből. Ennyi választja el a MOL Vidi FC-t attól, hogy biztosan főtáblás legyen az Európa-ligában. 

79

Az utolsó cseréjét is kihasználta a Malmö. Bonke Innocent helyére Romain Gall érkezett. 

77

Kapott sárgát miután letaglózta az óriást mentő Boban Nikolovot.

76

Lazovics kiugratása után Nego futott versenyt Lasse Nielsennel, a svéd játékos elesett, a spanyol játékvezető pedig úgy látta, hogy Nego összeakasztotta a lábait, így elmaradt a ziccer is. 

75

Megint cserélt a Malmö. Andreas Vindheim érkezett Eric Larsson helyére. 

73

Úgy tűnik, a kihagyott tizenegyes nem fogta meg a Vidi játékosait, de így is bitang kemény lesz az utolsó 20 perc. 

70

Cserélt a Malmö. Marcus Antonsson érkezett Carlos Strandberg helyére. 

68

Danko Lazovics a kihagyott tizenegyes után belecsimpaszkodott a kapu hálójában, ami leszakadt, így most a munkások éppen a javításokat végzik. 

67

A szeb Danko Lazovics állt a labda mögé, a középre tartó lövése elakadt Johan Dahlin lábában. 

65

Tizenegyeshez jutott a Vidi! Lazovics indítása után Nego került ziccerbe, megtolta a labdát Johan Dahlin mellett, aki elhúzta a lábát. 

65

Johan Dahlin kapott sárga lapot az eset után. 

64

Újabb Malmö-helyzet. Egy jobbról belőtt labdára Rosenberg és Strandberg robbant be középen, szerencsére mindketten lemaradtak. 

63

Kovács Istvánt rendesen faragják a svéd játkosok

Fotó: Polyák Attila - Origo
61

A közönség érzi, hogy elkél a buzdítása a Vidinek. Zúg a stadionban a hajrá Vidi!

59

Óriási ziccer maradt ki. Lazovics betekert labdájára Juhász Roland érkezett a hosszú oldalon, hat méterről csukafejesel próbálkozott, de nagyon alacsonyan szállt a labda, így nem tudta rendesen kapura irányítani. 

59

Most a Vidi rúghat szabadot, jó harminc méterről. 

21:13

3432 a hivatalos nézőszám

57

A szögletre Brorsson érkezett, nyolc méterről fölé fejelt. 

56

Rosenberg kőkemény lövése megpattant Lazovics, de a labda szerencsére fél méterről elkerülte a  kaput. 

55

Egyre nagyobb a svéd nyomás. Christiansen indult meg a Vidi kapuja felé, Nego azonban hátulról kibillentette. 25 méterről rúghat szabadot a Malmö. 

52

Óriási Malmö helyzet maradt ki. Christiansen indított külsővel, a ziccerbe kerülő Eric Larsson megcélozta a hosszú sarkot, de Kovácsik vetődve hárított, majd Hadzic kirúgta a labdát a kapu torkából. 

21:06

Az AEK Athén már 2-0-ra vezet a Celtic ellen, így jelen állás szerint a Vidi a görög bajnokkal találkozik a rájátszásban, ha minden így marad.

49

Vidi-helyzet a másik oldalon. Scsepovics tört be a tizenhatoson belülre, 14 méterről lőtt, de Franz Brorsson blokkolta a labdát. 

48

Az első igazán komoly Malmö helyzet. Rosenberg lefejelt labdáját Strandberg tartotta meg, majd visszagurított a mélységből érkező Anders Christiansennek, aki 17 méterről keményen lőtt, Kovácsik azonban jó helyen állt és magabiztosan fogta a labdát. 

47

Nego indult volna meg a jobboldalon egy ígéretes kontratámadással, de Fouad Bachirou akasztotta. Egy sárga lapot talán megért volna. 

46

A Malmö kezdte a második félidőt. 

45

A játékvezető nem hosszabbít. Vége az első félidőnek. A MOL Vidi remek taktikvál futballozik a mérkőzésen, teljesen megfolytva a Malmö játékát, de közben a támadásokról sem hajlnadó lemondani. 

43

Ismét egy szép háromszögelés. Nego felpasszát Lazovics pörgette tovább a jobb oldalon felfutó Fiolának, de túl hosszú volt a labda, így a Vidi jobbhátvédje nem érte el azt. 

41

Vinícius nagyszerű megelőző szerelést mutatott be a félpályánál, majd megindult a Malmö kapuja felé. Ki akarta ugratni Scsepovicsot, de az átadása elakadt a jól kilépő Lasse Nielsenben. 

39

Kovácsi István indult meg a bal oldalon, óriási üres terület volt előtte, azonban a visszafutó Bonke Innocent becsúszva szerelni tudta. 

37

Franz Brorsson érkezett a jobb oldali szögletre, hat méterről a kapu mellé fejelt. Ráadásul támaszkodott is, így akkor sem lett volna érvényes a gól, ha kaput talál. 

36

Rosenberg kemény távoli lövésébe Boban Nikolov vetődött bele. 

20:33

Marko Nikolics remek taktikát talált ki a Malmö elleni visszavágóra (is)

Fotó: Polyák Attila - Origo
33

A spanyol játékvezető nem engedi be az ápolókat Lazovicshoz, hanem mutogat a szerb támadónak, hogy keljen fel, hogy folytatódhasson a játék. 

32

Danko Lazovics óriásit kapott a derekára Oscar Lewickitől. A Vidi támadója lent maradt a földön, de a Malmö játékosai nem rúgták ki a labdát. 

31

Az utóbbi két percben újra a svédeknél a labda, de egyelőre teljes tanácstalanságban vannak. 

29

A székesfehérvári közönség remek hangulatot teremt a Pancho Arénában. 

27

A Vidi került először helyzetbe: Lazovics mellel letett egy labdát Negónak, aki Scsepovicshoz játszott, a szerb csatár levitte a labdát az alapvonalig, majd középre centerezett, az érkező Kovács István azonban egy hajszállal lemaradt a labdáról. 

26

Christiansen védelem mögé bepörgetett labdája jó lett volna Strandbergnek, de Kovácsik együttélt a játékkal, és kivetődött a labdára. 

24

Kovács István szólója után Danko Lazovicshoz passzolt, a szerb támadó a védelem mögé ívelt be egy labdát, de túl hosszúra sikerült, így sem Kovács, sem pedig Scsepovics nem érte el azt. 

23

Anders Christiansen végezte el a mérkőzés első szögletét, de a rövid oldalon helyezkedő Stopira könnyedén kifejelte a labdát. 

20:21

Danko Lazovic (jobbra), a MOL Vidi FC csatára

Fotó: Polyák Attila - Origo
20

Kovács István ment el a jobb oldalon, birkózott egyet Innocenttel, a játékvezető azonban a magyar középpályás ellen ítélt, így oda a lehetőség. 

18

A Malmőnek továbbra sem volt gólhelyzete, a Vidi egyelőre nagyon szervezetten futballozik. 

16

Svédországból mintegy 100 Malmö drukker kísérte el a svéd bajnokcsapatot Felcsútra, és jókedvűen, svéd nótákat énekelnek, a székesfehérvári drukkerek is hangosan biztatják kedvenceiket.

14

Vinícius indítása után Marko Scsepovics lépett ki ziccerben, de a spanyol Javier Estrada játékvezető les miatt megállította. 

12

Kovácsik Ádám csapott le egy hosszú indításra, és lábbal tisztázott Markus Rosenberg elől. 

11

Anders Christiansen jobb oldali szabadrúgására Franz Brorsson érkezett, de nem fejelhetett kapura, ugyanis megrángatta Juhász Roland mezét.

9

Athénban már meg is szerezte az AEK Athén a vezetést a Celtic ellen a 7. percben, így jelen állás szerint a Vidi a görög bajnokkal találkozik a rájátszásban, ha minden így marad.

8

Az utóbbi két percben a svédek birtokolják többet a labdát, de teljesen tanácstalanul gurigáznak a saját térfelükön. 

6

Úgy tűnik, a Vidi felvállalja a támadófutballt a felcsúti visszavágón. 

5

Stopira ment el a bal oldalon, a beadása ezúttal túl hosszú volt a középen érkező Negónak. 

3

Az első Vidi-helyzet. Stopira bal oldali beadása az első mérkőzésen álomgólt szerző Loic Nego elé pattant, a francia szélső kapásból lőtt 13 méterről, de ezúttal nem találta el a kaput. 

2

Ahogy az várható volt, a svédek kezdték aktívabban a mérkőzést, a székesfehérváriak úgy tűnik átadják a területet.

1

Elkezdődött a mérkőzés.

19:57

A mérkőzés gyászszünettel kezdődik, ugyanis a pénteki MOL Vidi FC-DVSC összecsapás után három székesfehérvári szurkoló az életét vesztette.

19:55

Juhász Roland és Markus Rosenberg, a két csapatkapitány a térfélválasztásnál. 

19:54

A Vidi focistái már felsorakoztak a játékoskijáróban, a svédekre még várni kell.

19:39

A Debrecen elleni bajnokin láttuk, hogy a felcsúti pálya gyepszőnyege nincs a legjobb állapotban, vajon számíthat-e ez a keddi BL-visszavágón?

 

"A pálya állapota olyan tényező, amire nincs befolyásunk. A fű olyan lesz, amilyen. Nem foglalkozunk olyan dolgokkal, amire nincs ráhatásunk" - mondta Marko Nikolics, a Vidi vezetőedzője. 

19:36

A Malmö játékosai elkezdték a melegítést a Pancho Arénában. 

19:35

Nikolics szerint nincs nyomás a csapatán.

 

"Tisztelettel beszélünk az ellenfélről, de kellő hittel és önbizalommal. Az, hogy a harmadik körben már nem mi vagyunk egy párharc esélyese, természetes, de a futball ennél többről szól. Harcos csapatom van, jó mentalitással. Bármi is lesz az eredmény, büszke leszek rájuk. Nagy eredményekért nagy csapatokat kell legyőznünk."

19:29

Felcsúton is óriási vihar volt a mérkőzés előtt.  

Kovács István, a MOL Vidi játékosa melegít a zuhogó esőben

Forrás: molvidi.hu
19:27

A MOL Vidi FC játékosai már megérkeztek a felcsúti Pancho Arénába. 

Így érkeztek meg a Vidi játékosai a mérkőzés helyszínére

Forrás: molvidi.hu
19:24

Marko Nikolics, a MOL Vidi trénere úgy érezte, az első meccsen a svéd bajnok talán tudása alatt játszott, de visszavágó vár rájuk. 

Marko Nikolics, a MOL Vidi FC vezetőedzője

Fotó: Polyák Attila - Origo

"A Malmö nagyon erős csapat, ne felejtsük el, hogy nekik a BL-csoportkör sem ismeretlen. Apró dolgok fognak dönteni, mint például a koncentráció és a játékosok hozzáállása. Nálunk ezzel nem lesz gond. Ezen a szinten már nem lehet hibázni. Sajátságos módon játszik a Malmö, de ezt már az első meccs előtt is feltérképeztük. Néhány sérülés nehezíti a dolgukat, de aki játékra alkalmas, az ott lesz holnap a kezdőben. Nagy változásokra nem számítok. A 21. században a technológiai fejlettség mellett mindkét csapatnak megvannak az eszközei ahhoz, hogy felkészüljenek a másikból. Nagy a tét, éles meccs lesz, de nem az eredmény tartására fogunk játszani.

19:01

A Malmö edzője, a német Uwe Rösler viszonlyag lazán nyilatkozott a mérkőzés előtt. 

Uwe Rösler, a svéd bajnokcsapat vezetőedzője

Fotó: Polyák Attila - Origo

„A képlet egyszerű: gólt kell lőnünk a továbbjutáshoz. Ha a Vidi lő gólt, akkor nekünk kettőt kell. Ha kettőt lő, akkor nekünk hármat. Bízom a játékosaimban és az ő képességeikben. Tapasztaltak, tudják, hogy mi a dolguk ilyen helyzetben."

18:57

Az utóbbi bő tíz esztendőben elég sokat liftezett az európai labdarúgókupákban a most már MOL Vidinek nevezett csapat. Az együttes történetében volt néhány meglepő és fájó vereség, de számos bravúrnak is örülhettünk. Többek között a belga KAA Gentet, a török Trabzonsportot, a portugál Sportingot, a svájci Baselt és a francia FC Girondins de Bordeaux-t is sikerült elkapnia a magyar klubnak. További részletekért kattintson a linkre. 

18:57

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat!

 

Hamarosan kezdődik a MOL Vidi FC-Malmö FF Bajnokok Ligája-selejtező visszavágó mérkőzés.