Vágólapra másolva!

Olasz és ukrán blama, svéd és cseh siker



A svédek ünnepelnek
Fotó: Pawel Kopczynski/Reuters
Szerdán szerte Európában összesen 16 selejtezőt játszottak. A svéd és a cseh válogatott újabb sikert aratott, így továbbra is pontveszteség nélkül áll az 5., illetve a 9. csoport élén. Az olaszok és az ukránok kínos pontokat veszítettek Fehéroroszország, illetve Izland ellen.

A legutóbbi Eb ezüstérmesei, a csehek már öt sikeres találkozón vannak túl a mostani selejtezők során. Bergerék ezúttal a legnagyobb rivális otthonában, Glasgow-ban arattak 2-1-es győzelmet.

A svéd és a cseh válogatott mellett Jugoszlávia sem veszített még pontot a selejtezők során, de Mijatovicsék az országukban kialakult háborús helyzet miatt nem játszhatták le szombatra és szerdára kiírt mérkőzéseiket a horvátok és a macedónok ellen.

A szerdai selejtezősorozat egyik legnagyobb meglepetését az olaszok okozták, akik hazai pályán csak 1-1-es döntetlen értek el Fehéroroszországgal szemben. Maldiniék először vesztettek pontokat.

Szintén váratlan eredménnyel zárult az ukránok hazai mérkőzése. Valerij Lobanovszkij csapata szombaton még örülhetett a világbajnok franciák otthonában kiharcolt gól nélküli döntetlennek, ám az Izland elleni kijevi 1-1 mindenképpen kudarcot jelent.(MTI)

Ajánló: