Vágólapra másolva!

Dárdai visszautasította a Bayern ajánlatát

A legendás "szipkázónak" számító Bayern München kémei ritkán szoktak berlini játékosokra szemet vetni: utoljára 1979-ben igazolt a sokszoros bajnokcsapathoz egy berlini játékos, Hans Weiner személyében.

Az ügy idegtépő próbatétel volt a Hertha vezetői, Jürgen Röber edző és Dieter Hoeness menedzser számára. Éppen az utóbbi fivére, Uli tett ugyanis olyan ajánlatot Dárdai átigazolásáért, hogy "Dieternek csaknem kiesett a telefonkagyló a kezéből" - nyilatkozta a Berliner Zeitungnak az edző. Röber azonban végül sikerrel győzte meg a magyar középpályást arról, hogy fejlődése szempontjából jobb, ha Berlinben marad.

Ez persze nem volt könnyű feladat. Münchenben ugyanis legfelső szinten határozták el Dárdai megszerzését: Franz Beckenbauer klubelnök a berlini Olimpiai-stadionban nézte végig a Hertha-Milan BL-meccset, és valósággal lenyűgözte Dárdai teljesítménye. Ennek alapján tette meg "vonzó ajánlatát" Uli Hoeness, akit bizonyára az is motivált, hogy fivére a nyáron éppen a Bayern orra elől halászta el a játékospiacon a mindössze 19 éves Sebastian Deislert, aki azóta már a Hertha színeiben bizonyította rendkívüli tehetségét.

Röber edzőnek azonban sikerült megértetnie Dárdaival, hogy "Münchenben hallatlanul nehéz lett volna a dolga. A bajorok többnyire már kiforrott sztárokat szerződtetnek, s még azoknak is gondot jelent bekerülni a csapatba." Az érvek hatottak, Dárdai Berlinben maradt - nyilvánvalóan magasabb fizetésért, mint amennyit korábban kapott.

Önmagában az a körülmény, hogy a Bayern akarta szerződtetni, felverte a magyar játékos árát, ezért aztán a Hertha is kénytelen volt javítani az új szeződés pénzügyi feltételein. Korábban Dárdai a Hertha fizetési listájának alsó harmadában szerepelt - a pénteken aláírt szerződéssel alighanem hatalmasat ugrott felfelé.

(MTI)